• Šodien notiks Borisa Tetereva piemiņai veltīts dievkalpojums

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    Privātā dzīve
    Privātā dzīve
    2. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64, no izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Šodien pulksten 15 Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē notiks filantropa un mākslas mecenāta Borisa Tetereva piemiņai veltīts publisks dievkalpojums, bet atvadas no viņa notiks tikai pašu tuvāko cilvēku lokā, vēsta žurnāls Privātā Dzīve.

     

    Ikviens, kurš vēlēsies pieminēt Borisu Teterevu, 2. oktobrī pulksten 15 tiks gaidīts Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē, kur notiks viņa piemiņai veltīts publisks dievkalpojums Rīgas arhibīskapa-metropolīta Zbigņeva Stankeviča vadībā. Paredzēts, ka dievkalpojumā atvadu vārdus mecenātam teiks prominenti laikabiedri, arī bijušais Rundāles pils saimnieks Imants Lancmanis un eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Līdz pat sešiem vakarā katedrāles durvis būs atvērtas, skanēs mūzika un cilvēki varēs iedegt svecīti aizgājēja piemiņai. Tuvinieki aicina nenest ziedus un vainagus uz baznīcu, jo, kā PDz atklāja Ināras un Borisa Tetereva fonda pārstāvji, atvadas no uzņēmēja notiks šaurā lokā privātā ceremonijā.

    Mecenāts Boriss Teterevs pēc smagas slimības 65 gadu vecumā no šīs pasaules aizgāja 21. septembrī. Viņa dzīvība izdzisa ārpus Latvijas – kādā no Eiropas klīnikām. To, ka allaž darbīgo un dzīvespriecīgo Teterevu piemeklējusi ļauna slimība, nojautis tikai retais. 2017. gada pavasarī daudzi pamanīja, ka Boriss ir strauji novājējis. Taču viņš tolaik PDz atbildēja, ka vienkārši sācis ievērot diētu un atteicies no saldumiem. Par veselības problēmām Teterevs runāt nemēdza.

    Boriss Teterevs bija nozīmīga personība Latvijas kultūras un mākslas dzīvē. Viņa paša mūžs līdzinājās pelnrušķītes stāstam. Dzimis Rīgā, izstudēja ginekoloģiju un deviņus gadus praktizēja Rīgas slimnīcās. Ar Ināru apprecējās jau studiju laikā, un 18 gadus abi dzīvoja mazā istabiņā Teterevu vecāku mājās. Un tad Boriss krasi mainīja savu dzīvi – uzsāka automašīnu biznesu, vēlāk devās strādāt uz Krieviju, kur ilgu laiku bija viens no lielākajiem luksusa automobiļu tirgotājiem Krievijā – Musa Motors Moscow prezidents. 2010. gadā viņš kopā ar dzīvesbiedri nodibināja ģimenes labdarības fondu Borisa un Ināras Teterevu fonds, kas atbalstīja dažādus kultūras, mākslas un labdarības projektus un daudziem talantīgiem cilvēkiem palīdzēja piepildīt sapņus. Kā noskaidroja PDz, arī pēc Borisa aiziešanas mūžībā fonds savu darbību turpinās.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē