• Skandāls: princis Harijs ar sievu paziņo, ka samazinās savu lomu karaļnamā

    Slavenības
    Ziņu aģentūra LETA
    9. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    1192408418
    Foto: flickr.com/dackelprincess
    1192408418
    Lielbritānijas princis Harijs un viņa dzīvesbiedre Megana Mārkla trešdien nākuši klajā ar pārsteidzošu paziņojumu, ka viņi nolēmuši samazināt savu lomu karaļnama pārstāvēšanā.

    Pāris savā paziņojumā informēja, ka pavadīs kādu laiku Ziemeļamerikā un pārtrauks ilgi uzturētās attiecības ar presi.

    Mediji ziņoja, ka Saseksas hercogs un hercogiene par savu lēmumu nav iepriekš informējuši ne karalieni Elizabeti II, kas ir Harija vecmāmiņa, ne Harija tēvu princi Čārlzu.

    Pārsteidzošā ziņa seko šī pāra vētraini pavadītam gadam. Princis Harijs un Megana ir atklāti atzinuši, ka viņiem ir grūti būt uzmanības centrā un ka viņi atsvešinājušies no Harija brāļa prinča Viljama.

    Pāris oktobrī nolēma sākt tiesvedību pret tabloīdu presi, iesūdzot tiesā laikrakstu «cietsirdīgas kampaņas» dēļ.

    «Mēs esam nodomājuši aiziet no karaliskās ģimenes »nozīmīgo" locekļu lomas un strādāt, lai kļūtu finansiāli neatkarīgi, vienlaikus turpinot pilnīgi atbalstīt Viņas majestāti karalieni," teikts paziņojumā, kuru publiskoja Bekingemas pils.

    «Mēs esam izvēlējušies šogad veikt pāreju, sākot veidot progresīvu jaunu lomu šīs institūcijas ietvaros,» pāris piebilda.

    «Mēs tagad plānojam sabalansēt savu laiku starp Apvienoto Karalisti un Ziemeļameriku.»

    Bekingemas pils pēc stundas un 40 minūtēm publiskoja citu paziņojumu, kurā teikts, ka diskusijas ar Saseksas hercogu un hercogieni ir «agrīnā stadijā».

    «Mēs saprotam viņu vēlmi pēc atšķirīgas pieejas, bet tie ir sarežģīti jautājumi, kuru izskatīšanai būs vajadzīgs laiks,» piebilsts šajā paziņojumā.

    35 gadus vecais Harijs un 38 gadus vecā Megana ir starp karaļnama svarīgākajiem locekļiem un līdzīgi Viljamam un viņa sievai Keitai tiek uzskatīti par monarhijas nākotni.

    Harijs un Megana Ziemassvētku sezonā pavadīja sešas nedēļas Kanādā, pirms tam atzīstot, ka nejūtas ērti būt mediju uzmanības centrā pēc savām kāzām 2018.gada maijā un dēla Ārčija piedzimšanas pērnā gada maijā.

    Viņi arī nebija klāt karaļnama tradicionālajos Ziemassvētkos Sendringemas muižā, jo svētkus pavadīja pie Meganas mātes Dorijas Reglendas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē