• Raimonds Pauls par 14 000 eiro nodokļu parādu: «Paldies Dievam, neesmu nabags!»

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    21. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Tautā mīlēto komponistu un pianistu nepatīkami pārsteigusi vēsts no Valsts ieņēmumu dienesta – viņam izveidojies ap 14 000 liels nodokļu parāds.

    Pagājušajā nedēļā Maestro Raimonds Pauls, kā ierasts, sēdās pie klavierēm, lai prezentētu jauna albuma iznākšanu. Taču svētku noskaņu bija pamaitājušas domas par to, ka jau atkal būs jāšķiras no paprāvas naudas summas. «Es nesaku, ka negribu maksāt nodokļus. Tā gluži nav! Taču diemžēl iepriekš netiku par šādu summu informēts,» PDz saka Pauls. «Esot parādījies jauns likums par nodokļiem. Jau tā par manām autortiesībām tiek ieturēts nodoklis, bet pēc jaunā likuma no visiem maniem kopējiem ienākumiem atkal tiek atvilkta milzīga summa. Taču nekādu taisnību es tur nevaru padarīt, ja reiz ir pieņemts tāds likums. Visi ienākumi – gan manas autoratlīdzības, gan honorāri par koncertiem, gan pensija – iet caur banku. Un tā no visas šīs summas radās ap 14 000 eiro, kas man jāatmaksā valstij. Līdz šim biju pilnīgi pārliecināts, ka godīgi maksāju nodokļus, un ko vēl no manis vajag?»

    Viest skaidrību nodokļu jautājumā Paulam palīdzēja kāda laba paziņa. «Satikos ar VID darbinieci, kas savulaik bija pazīstama dziedātāja, un viņa man paskaidroja, pēc kādiem noteikumiem šāda summa man ir jāmaksā. Vienkārši aizdomājos – tur, kur notiek lielas blēdības par miljoniem, neviens par nodokļiem nerunā. Varētu jau arī es rupji atbildēt – paņemiet no tās naudas, ko jūs man nozagāt!» pukojas Maestro, kurš pirms septiņiem gadiem pēc Latvijas Krājbankas kraha zaudēja 700 000 latu. Atgūt toreiz izdevās tikai 70 000 latu. «Taču, tiklīdz iepinies darīšanās ar tiesu procedūrām, tu esi beigts cilvēks. Tevi apstrādās advokāti,» uzskata Pauls. «Paldies Dievam, neesmu nabags. Tikai domāju – es tik daudz naudas jau esmu valstij devis no savām autortiesībām!»

    Ko maestro plāno darīt ar šo nodokļu parādu, lasi šīs nedēļas žurnālā PRIVĀTĀ DZĪVE

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē