• Par 1.3 miljoniem eiro pārdod leģendāro Džemmas Skulmes Mežaparka māju

    Slavenības
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ekrānfoto no ss.com
    Sludinājumu portālā SS.com redzams sludinājums, kurā par 1,3 miljoniem eiro tiek pārdota pirms trim mēnešiem mirušās gleznotājas Džemmas Skulmes māja Mežaparkā, Stokholmas ielā 11, kurā šobrīd dzīvo viņas bērni. Sociālajos tīklos daudzi no šī lēmuma cenšas Džemmas Skulmes mantiniekus atrunāt, taču dēls Juris Dimiters atklāti saka, ka bez mammas pensijas viņi to gluži vienkārši nevar atļauties.

    SS.com sludinājumā minēts, ka divstāvu ēka celta 1964.gadā pēc arhitekta Artūra Reinfelda projekta funkcionālisma stilā kā mākslinieku rezidence. Zemesgabala kopējā platība ir 2600 kvadrātmetri, bet ēkas platība ir 300 kvadrātmetri un tajā ir desmit istabas. Māja atrodas blakus ezeram, īpašumā ir arī dārzs un garāža.

    Pašlaik mājā dzīvo Džemmas Skulmes dēls mākslinieks Juris Dimiters ar ģimeni un viņa māsa Marta Skulme ar ģimeni. Žurnālam Kas Jauns Juris Dimiters godīgi atzīst, ka bez mammas pensijas, kas bijusi ap 2150 eiro mēnesī, viņi Mežaparka īpašumu nevar atļauties uzturēt. Līdz šim ar Džemmas Skulmes pieklājīgo pensiju bijusi bijusi iespēja gan norēķināties par komunālajiem pakalpojumiem, gan apmaksāt gāzes un elektroenerģijas rēķinus, gan pa daļām nomaksāt nekustamā īpašuma nodokli, kas patlaban pārsniedz divarpus tūkstošus eiro gadā jeb apaļus 666 eiro katrā ceturksnī. Viņa paša pensija esot vien 130 eiro mēnesī, savukārt māsa Marta saņem invaliditātes pensiju, kas arī esot niecīga. Pēc viņa aprēķiniem kopš mammas nāves dzimtas ikmēneša ienākumi samazinājušies 16 reižu. Un māksliniekam sāpot sirds, ka šobrīd jāķeras pie dzimtas relikviju – mammas gleznu – izpārdošanas, „vergojot” namīpašumam.

    Pēc sludinājuma publicēšanas daudzi cilvēki sociālajos tīklos pauduši nosodījumu lielajam nekustamā īpašuma nodoklim, kas ir viena no lielākajām izdevumu pozīcijām par šo māju: 

     

    Savukārt citiem šais nodoklis šķiet pārāk maza summa:

    Savukārt dzejniece Māra Zālīte Twitter.com raksta: «Nepārdodiet tik ātri šo leģendāro māju! Būs liela nožēla, kad to nopirks cilvēks, kas nebūs pat dzirdējis par Džemmu un visu jūsu izcilo dzimtu. Vismaz nesteidzieties! Var nākt cits risinājums».

    Arī pats Juris Dimiters žurnālam Kas Jauns saka, ka vēl arvien ļoti cer uz to, ka kāds mākslas cienītājs varētu sniegt atbalstu, lai šajā mājā varētu tapt muzejs. «Kolīdz šādas iniciatīvas parādīsies, mēs darīsim visu, lai tās atbalstītu. Bet tad mums vajag, kur dzīvot, – manai, manas māsas un māsasdēla ģimenei,» teic Dimiters. 

    • Viņa neēd jau 11 dienas! Kristīnes Misānes lietā iesaistās slavenības.
    • Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš grasās pārņemt restorānu biznesu Latvijā. Cepšot zivis, tirgos maizi un sola jaunas darbavietas!
    • Neticami! Popzvaigznei Eilišai uz krūtīm latvietes portrets.
    • Kaimiņš ministram parāda rupju žestu. Ģirģens bez soda neatstās!
    • Dinamo Rīga hokejists Majone gatavojas kāzām. Saaicinājis jau 300 viesu! 
    • Aktieris Gāga precēs slavenas deputātes meitu.
    Privātā Dzīve nr07

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē