• Mirdza Martinsone: Es nezinu, kas ir mīlestība — ieskats intervijā ar slaveno aktrisi

    Intervijas
    Ineta Meimane
    Ineta Meimane
    Ievas Stāsti
    Ievas Stāsti
    16. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Aiga Redmane, stils Agija Vismane
    Mīlētā MIRDZA MARTINSONE. Viņa atkal raksta mīlestības vēstules. Šoreiz – uz skatuves. Pati neizbēgami mīlēta – gan lomās, gan dzīvē. Taču intervijā žurnālam Ievas Stāsti tautā iemīļotā aktrise vaļsirdīgi atzīstas, ka pati nemaz nezina, kas ir mīlestība, atklājot arī, kāpēc neveiksmei tika lemta viņas laulība ar aktieri Mārtiņu Vērdiņu.

    Viena no valdzinošākajām būtnēm uz Latvijas teātra skatuves. Viņai izdodas dramatiski saasinātas lomas un piestāv komēdijas. Apveltīta ar visu, kas valdzina vīrieti… Vecāku lolota un sargāta, dzīves rūdīta. Ļoti stipra sieviete.  

    Un karjera spoža – pie 90 lomām teātrī, ap 60 lomu kino. 

    Jā, aktrise saņēmusi tik daudz jūtu apliecinājumu, bet vai pati ir mīlējusi? «Es nezinu, kas ir mīlestība. Nezinu. Biju aizrautīgs skuķis, ļoti ātri samīlējos čalī. Patika viens, tas aizgāja armijā, tad – atkal cits. Tā visai platoniski. Bet sirdi tam zēnam armijā laikam salauzu, tā ir mana vaina.

    Ko lai dara, ka īstu mīlestību nezinu? Bet nemaz nekāda lielā laime tā neesot – liels pārdzīvojums, gandrīz kā slimība, kas jāizslimo.

    Ne velti aprēķina laulības esot tās noturīgākās. Varbūt. Kad sastapu Mārtiņu Vērdiņu… Šķita – beidzot mīlestība.» 

    Aktieris Mārtiņš Vērdiņš par Mirdzu ir vairākus gadus vecāks, viņš bija glīts tumšmatis, labsirdīgām acīm, viegli dūmakainām. Viņa jūtas esot Mirdzai uzkritušas kā sniegs uz galvas un – savalgojušas, pakļāvušas… Ap to laiku, kad vecais Dailes teātris pārcēlies uz jauno māju Brīvības ielā, viņiem jau dzimusi Madara…

    «Man patika nobrieduši vīrieši. Turklāt viņš bija ļoti talantīgs – gan kā aktieris, gan gleznotājs, rakstnieks… To labo jau vajag atcerēties…» Vēsturē Vērdiņš iegājis ar daudzām kinolomām, ar izcilo Šekspīra Hamletu un spožo Raiņa Induli. Mirdza bijusi Vērdiņa dzīves lielā mīlestība, kad iepazinušies, viņš «gājis desmit centimetru virs zemes». Augsts savstarpējs erotisks strāvojums – to redz arī senos dokumentālajos kadros ar šo aktieru pāri – skaisti, gudri, asprātīgi. Mirdza: «Jā, es arī tā jutos… Mūsu pirmie gadi bija ļoti silti. Bet tad sākās tas, kas sākās.»

    Visu rakstu lasi šeit:

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē