• Madara Kiviča atmasko Andra Kiviča nekrietnos melus un izstāsta visu par sānsoli

    Slavenības
    Gita Vīksne
    20. decembris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: MĀRTIŅŠ ZILGALVIS (F64)
    Andra Kiviča sieva atzīstas – mesties ledus aukstā ūdenī ir vieglāk nekā brīdī, kad uzzini: tavs vīrs ir aizgājis pie citas, un par to tagad runā visi. Tāpēc pirms atklātas sarunas ar žurnālu Privātā Dzīve par sāpīgāko Madara nopeldas Daugavā. Lai pierādītu – viņa ir stipra!

    Ir auksts 12. decembra rīts, bet tu droši meties peldēties Daugavā. Kāpēc tu to dari?
    Agrāk pat vasarā nevarēju iebrist jūrā. Man vienmēr šķita, ka ūdens ir pārāk auksts. Šoruden viss mainījās. Šī ir astotā reize pēdējo divu mēnešu laikā, kad peldos zem klajas debess. Draudzenei – otrā. Iepriekš ūdens bija trīs grādus silts, nu vairs tikai vienu. Arī pēc sajūtām šķita, ka šoreiz ūdens bija daudz aukstāks. Iznākot pārņēma vieglas tirpas – it kā ķermeni kāds durstītu ar elektrību. Kāpēc to daru? Lai pierādītu sev, ka es to varu. Lai pārvarētu bailes. Tas ir arī gribasspēka jautājums. Šobrīd es gribu pierādīt, ka varu.

    «Šoruden sapratu – es vairs nevaru būt tikai mamma, jāsāk domāt arī par sevi. Turklāt meitām vajag izturīgu mammu,» pēc peldes ledaini aukstajā Daugavā PDz sacīja mūziķa Andra Kiviča sieva MADARA. Beidzamajos mēnešos viņa nopietni pievērsusies sportiskās formas uzlabošanai.

     

    Pirms dažām dienām gluži kā auksta ūdens šalts pār tevi nāca tava vīra publiskais paziņojums, ka viņam ir jauna mīlestība. Jūs vienojāties, ka tas visiem taps zināms tieši šādi?
    Nē, mans tas bija viegls šoks. Tobrīd biju sporta klubā, un draudzene man paziņoja – internetā esot publicēts raksts, kurā Andris stāsta par mūsu šķiršanos. Vienā no beidzamajām reizēm, kad tikāmies, viņam jautāju: ko darīsim, ja prese jautās? Andris teica – nevajag teikt neko. Ka tā būs labāk mums abiem. Tādēļ biju pārsteigta, ka viņš par to visu stāsta... Zvanīju Andrim, lai jautātu, kas notiek. Viņš necēla klausuli. Uzrakstīju īsziņu, ka varēja taču vispirms pabrīdināt mani. Tad, kad visiem viss jau bija zināms, viņš man atsūtīja tekstu: skaties ziņas, visur tas būs. Piebilda, ka par mani neesot neviena slikta vārda. Izlasot pirmo rakstu, diemžēl atklāju, ka Andris par daudz ko ir samānījies. Pagriezis notikušo tā, lai viss izskatītos daudz nevainīgāk, nekā ir patiesībā.


    Runā, ka divas dienas pirms publiskā paziņojuma Andris ar Lieni manīti skūpstāmies kādā Rīgas kinoteātrī…
    Esmu par to informēta. Man cilvēki sūtīja arī video no koncerta, kur viņi abi šonedēļ bija. Man gribas teikt – nesūtiet man šādus video, man no tiem labāk nekļūst! Lai gan Andris man sākumā teica, ka viņa mērķis nav zīmēties, viņš grib dzīvot mierīgi un klusi, izskatās, ka tagad tiek darīts pretējais.
     

     

    Vēl oktobra beigās Andris Instagram publiskoja jūsu Siguldā tapušo kopbildi, kuru pats komentēja: «Viena diena tikai divatā.» Izrādās, jau tad viņš domāja par šķiršanos un Lieni?
    Daudzas mūsu kopbildes viņš ir izdzēsis. Un viņi nav kopā jau mēnesi! Viņi ir kopā tikai divas nedēļas. Iepazinās tikai pirms trim četrām nedēļām.

    Viņu romāns sākās 26. novembrī, kad startēja Lienes jaunais sarunu raidījums Vīrietis/Sieviete šķērsgriezumā un tajā viņa intervēja tavu vīru?
    Jā, viss sākās pēc šīs intervijas.


    Vienkārši pārnāca mājās un paziņoja – dzēru tēju kopā ar Lieni un iemīlējos?
    Nē, viņš neko nestāstīja. Ja es pati nebūtu neko zinājusi un viņam tiešā tekstā pateikusi, pieļauju, ka tā tas turpinātos vēl pāris mēnešu. Viņš vienkārši meklētu iemeslus, kāpēc nenākt mājās. Nestāstīšu, kā to uzzināju, bet pirms divām nedēļām apsēdos līdzās Andrim un paziņoju: es visu zinu, arī šīs sievietes vārdu! Mēs nekliedzām viens uz otru. Mierīgā balsī pastāstīju, ko zināju – minot precīzus datumus un laikus. Cilvēki taču nav akli! Andris teica, ka šajā dzīves posmā esot ļoti apmulsis, pats īsti nezinot, ko vēlas. Ka nesaprot – tā ir iemīlēšanās vai tomēr ne. Ka varbūt mums viss vēl būšot labi. Teicu, ka esmu gatava strādāt pie tā, lai viss būtu labi, jo mums tomēr ir divas meitas. Līdz šim mēs labi sadzīvojām.


    Andris tagad stāsta, ka jau gadu jūsu laulībā bija krīze. Jūs esot braukuši ceļojumos, lai kaut ko vēl saglābtu...

    Nē, mēs braucām ceļojumos, jo meitenes beidzot bija paaugušāa, mums bija lieliskas sadarbības Baltijas valstīs un mēs nebijām “miera” mikas, runājām par to, ka bezjēdzīgi krāt naudu tikai kontā, labāk to ieguldīt piedzīvojumos un veidot atmiņas.
    Vēl šovasar viņš sociālajos tīklos dalījās ar video, kuros stāstīja, cik viņam ir forša sieva. Vienā šādā video esam redzami spēlējam kopā volejbolu, un viņš fonā stāstīja, cik forši, ka sieva var izdarīt vairāk nekā piecas piespēles. Tāpat viņš samērā nesen sociālajos tīklos atzinās, ka sieva ir viņa labākais draugs. Tas notika vēl šovasar!

    Varbūt jūsu draudzība Andra acīs pārvērtās par trūkumu? Viņš saka – kā pāris dzīvot kopā vairs nevarējāt, tikai kā draugi…«Pirmās četras dienas pēc tam, kad uzzināju – Andrim ir cita –, bija smagas. Paldies draugiem, kas toreiz parūpējās par mani,» atzinās MADARA.
    Mēs tiešām bijām labi draugi, atbalstījām viens otru. Acīmredzot tas ir slikti. Es nezinu, ko īsti viņš šobrīd meklē. Skaidrs, ka katrs savu reizi esam pateikuši kaut ko lieku. Bet visi taču reizēm pastrīdas! Mums nebija sliktas attiecības. Nebija tā, ka mēs plēstos. Viss it kā bija kārtībā.
    Tie astoņi kopā pavadītie gadi ir ilgākās attiecības, kādas Andrim līdz šim ir bijušas. Tā ir gandrīz trešdaļa manas dzīves. Visiem, kas tagad saka – mēs tevi brīdinājām, ka tā būs –, gribu atgādināt: cilvēki var mainīties. Varbūt dažkārt viņiem pietrūkst gribasspēka. Iespējams, arī Andrim tā bija. Septiņi ar pusi mūsu attiecību gadi bija patiešām lieliski. Man šķiet, mēs bijām ļoti saskanīgs pāris. Par to, ka jau gadu mums bija laulības krīze, ir mazliet samelots. Braucām ceļojumos kopā ar meitenēm, viss bija forši.
    Grūtāk kļuva šajā vasarā. Centāmies izrunāties kādas trīs reizes. Atceros, vienā no tām Andrim atzinos – jūtos savādi. Lai gan šķita, ka ģimenē viss ir kārtībā, es tomēr jutu, ka Andris nav laimīgs. Viņš atbildēja, ka pie vainas esot politika (Andris Kivičs kandidēja kā deputāts jaunajā Saeimā – PDz), ka tur esot daudz melnu lietu...
     

    Intervijā Lienei Skulmei Andris atzinās, ka kļūstot neuzticīgs, ja attiecībās ilgstoši jūtas nenovērtēts un nesaprasts. Tu viņu nenovērtēji?
    Vienā no pēdējām sarunām viņš arī man atzinās, ka esot juties nenovērtēts. Bija skumji to dzirdēt. Cik vien tas ir manos spēkos, vienmēr esmu centusies Andri atbalstīt. Cilvēks, ar kuru esi kopā, tevi vai nu ceļ vai gremdē. Es domāju, ka mēs viens otru cēlām. Andris nav slikts cilvēks. Viņš visus šos gadus bija ļoti labs vīrs. Manā labā Andris izdarījis patiešām daudz, un man gribētos cerēt, ka es viņa labā arī.
    Tu Andrim maijā viņa dzimšanas dienā uzdāvināji atpūtu spa. Kā viņš tevi iepriecināja tavā jubilejā oktobrī?
    Tas bija priekšvēlēšanu laiks, kad kopā nedarījām praktiski neko. Todien aizbraucām pavakariņot. Andrim bija lielais pirmsvēlēšanu drudzis, un es sapratu, ka tajā brīdi mūsu ģimenē tas ir vissvarīgākais. Patiesībā nekad attiecībās neesmu bijusi untumaina – gribu šo, dāvini man to.


    Runā, ka Madara neesot ļāvusi Andrim dzert…
    Jā, Madara neļāva dzert, jo Andrim bija nopietnas veselības problēmas. Ja viņš nākotnē turpinās lietot grādīgos dzērienus, tas var beigties arī letāli. Tāpēc Madara nevis neļāva dzert, bet dusmojās, ja Andris iedzēra. Uztraucos, ka bērni var palikt bez tēva.
     

    Andris un Madara Kiviči 2014. gadā, laimīgi pozējot žurnālam PRIVĀTĀ DZĪVE.

    Kā šobrīd dalāt līdzšinējo dzīvesvietu?
    Es ar meitenēm turpinu dzīvot šajā dzīvoklī. Viņš ir apsolījis, ka palīdzēs ar īres maksu, ka rūpēsies par meitenēm, cik varēs. Pagaidām strādāju uz pusslodzi un skatos pēc papildu darba.


    Andris jau uzsācis kopdzīvi ar Lieni?
    Jā. Arī mēs savulaik sākām dzīvot kopā diezgan ātri. Andra dēlam tolaik bija pieci gadi, un viņš pusi nedēļas dzīvoja kopā ar mums, pusi – pie vecmāmiņas. Nu Andris ir nokļuvis sarežģītākā situācijā – viņa dēls dzīvo vienā vietā, meitas – citā, bet viņš pats dzīvo kopā ar vēl trim citiem bērniem…


    Medijos izskanējušais apgalvojums, ka nu viņi abi ar Lieni kopā audzina sešus bērnus, nav gluži patiess?
    Viņi nedzīvo kopā ar sešiem bērniem. Andra dēls aug pie vecmāmiņas, meitas ir ar mani, un tā tas arī paliks. Viņš, protams, meitenes varēs satikt, kad vien to vēlēsies, jo mūsu ģimenē attiecības bija ļoti tuvas un priecātos, ja saikne nekas nepazustu. Bērniem vajag abus vecākus un ne tikai vienreiz mēnesī. Meitas man ir pats svarīgākais. Ja kādreiz satikšu citu vīrieti, vairs nebūs tā, ka ir Madara un ir bērni. Ir vienkārši trīs meitenes. Vai nu pieņem mani kopā ar meitām, vai arī nepieņem vispār.


    Kā šķiršanās mainījusi jūs ģimenes ikdienu un sadzīvi?
    Man jau divus gadus ir autovadītājas tiesības, un kopš tā laika meitas uz dārziņu vedu es. Praktiski vienmēr par bērniem vairāk rūpējos es, bet Andra pārziņā bija materiālā puse. Līdz šim brīdim mūs abus tas apmierināja. Lai varētu atpūsties mierā un klusumā, reizi nedēļā Andris nakšņoja pie saviem vecākiem. Tas man šķita normāli. Akceptēju, ka viņš šādi izguļas, jo ikdienā mājās nevarēju viņam nodrošināt tādu mieru. Meitas ir vēl samērā mazas (Keitijai – 6, Kimai – 5 gadi, PDz) un ļoti aktīvas – kā jau daudziem šajā vecumā, arī viņām patīk spiegt, skriet, dauzīties. Lai Andris varētu mājās atpūsties, esmu kopā ar meitām braukusi gan uz kempingiem, gan ciemos pie maniem vecākiem. Tā es sapratu atbalstīšanu, zinot, ka otrs ir noguris, ļaut atpūsties.


    Andris uzsver – Liene neesot izjaukusi jūsu ģimeni. Tu tam piekrīti?
    Uzskatu – pirms uzsāc romānu ar precētu cilvēku, vispirms jāļauj viņam nokārtot iepriekšējās attiecības. Mums ar Andri attiecības nokārtot tā arī neizdevās. Mēs neesam šķīrušies. Man vēl joprojām pirkstā ir laulības gredzens. Šķiršanās nenotiek tik ātri, kā citiem gribētos. Jāsaprot, ka mums abiem aiz muguras ir ilgas attiecības, ir kopēji bērni, daudz kopēju mantu. Par daudz ko vēl jāvienojas. Manuprāt, visam jānotiek lēnām un pakāpeniski.


    Tev negribas piezvanīt Lienei un pateikt kādu skarbāku vārdu?
    Neredzu tam jēgu. Lai divus cilvēkus uztvertu kā pāri, manuprāt, viņiem jāpadzīvo kopā ilgāk, jāiepazīst vienam otrs. Dažas bildes sociālajos tīklos nenozīmē, ka ir ļoti nopietna kopdzīve. Vienā no beidzamām sarunām Andris teica: tev viss ir kārtībā, tu izskaties ļoti labi, esi skaista un gudra. Teica, ka viņš neesot iepazinies ar divdesmitgadīgu zaķi, ka viņa ir triju bērnu mamma. Lai es nedomājot, ka viņš mēģina bēgt no atbildības, jo tagad viņam tā būšot vēl piecreiz lielāka.


    Bet kāpēc viņam vajadzīgas šādas pārmaiņas?
    Tāpēc, ka esot iemīlējies.  Pirmajos iepazīšanās mēnešos mēs otrā cilvēkā parasti neredzam neko sliktu, jo viņu vienkārši nepazīstam. Un tad sākas ikdiena, pirmie strīdi…


    Aktieris Andris Bulis pēc romāna ar Lieni savulaik atgriezās ģimenē. Kā tu rīkosies, ja arī Andris izlems atgriezties? 
    Domāju, viņš tā nerīkosies. Viņam tomēr ir pārāk augsts pašlepnums. Es gan priecātos, ja kādreiz mēs varētu visi apsēsties pie viena galda un parunāt par dzīvi. Vienalga, vai viņš būs kopā ar šo vai citu sievieti. Meitu dēļ mums vajadzēs komunicēt visu mūžu. Mani vecāki ir nodzīvojuši laulībā jau 33 gadus. Protams, šķita, ka arī man tas izdosies… Domāju, Andris tagad ir nopietni apmaldījies, pats nezina, kur īsti atrodas. Kad viņš no tā visa iznāks laukā, manuprāt, viņam būs drausmīgi skumji. Ceru un novēlu, lai izdodas pārvarē smago depresiju un piepildīt sevi ar laimes brīžiem!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē