• Kā smaržo dīvas — atklāj Latvijas zvaigžņu iecienītākos aromātus

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    30. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA UN PUBLICITĀTES MATERIĀLIEM
    Gada nogalē Latvijā veiktā aptauja vēsta – smaržas ir iekārojamākā dāvana sievietēm. Aplūkojot zvaigžņu foto, varam novērtēt tērpus un grimu, bet vēl viena svarīga tēla sastāvdaļa – smarža – bieži vien paliek noslēpums. PDz noskaidroja, kādus parfīmus lieto mūsu dīvas.

    Ieva Iltnere

    Thierry Mugler Angel

    Ne velti mākslinieci dēvē par stila ikonu – viņa vienmēr izskatās nevainojami. To ietekmē gan veiksmīgi piemeklēti tērpi, gan grims un frizūra. Nozīmīga loma viņas tēlā ir arī smaržām. PDz Iltnere atklāj, ka parfimērijas pasaulē viņas favorīts jau daudzus gadus ir speciāli franču modes dizaineram Terijam Mugleram radītais aromāts Angel. Šīs smaržas veikalu plauktos nonāca tālajā 1992. gadā un līdz pat šai dienai nav zaudējušas savu popularitāti.

    «Tajās ir kaut kas ārkārtīgi pievilcīgs! Man tās rada svētku un pacilātības sajūtu. Katru dienu nelietoju, bet, ja Angel beidzas – apmēram reizi gadā –, tūdaļ nopērku jaunu pudelīti. Man ir arī Angel ķermeņa krēms. Visu laiku baidos, lai tikai tās neizdomā uzlabot vai noņemt no ražošanas, jo esmu burtiski saaugusi ar šo aromātu,» teic Ieva.

    Aija Andrejeva

    Narciso Rodriguez Narciso

    Dziedātājai patīk izmēģināt jaunus aromātus, taču nu jau pāris gadu viņa ir uzticīga amerikāņu modes dizainera Narciso Rodrigesa (Narciso Rodriguez) smaržu līnijai. «Iecienītākās man ir smaržas Narciso – tas baltais kubiņš. Ieelpojot tās pa taisno no pudelītes, šķiet, ka ir pārāk spēcīgas, taču, uzpūšot pavisam nedaudz, skaisti samiksējas ar dabisko ķermeņa smaržu un veido neatkārtojamu aromātu. Man ir arī citas šī zīmola smaržas, piemēram, Fleur Musc man patīk lietot rudenī,» PDz stāsta Aija.

    Bez rūpnieciski ražotajām smaržām viņa lieto arī īpaši Aijai radītu aromātu, kura sastāvā ir dažādas ēteriskās eļļas. «Šīs smaržas ir pagatavotas tieši man. Ir pat veikta diagnostika, kuras eļļas man der. Tās man ļoti patīk, jo tādu smaržu nav nevienai citai.»

    Elīna Vāne

    Paco Rabanne Olympea

    Valmieras Drāmas teātra aktrise smaržas piemeklē atbilstoši noskaņojumam un gadalaikam. «Ziemā lietoju tās, kas silda, bet vasarā tādas, kas atsvaidzina. Man ir daudz iemīļotu smaržu, bet beidzamajā laikā ļoti iepatikušās Paco Rabanne smaržas Olympea,» stāsta Elīna Vāne. Smaržas viņai lielākoties dāvina draugs aktieris Imants Strads. «Viņam ir ļoti laba gaume, un parasti Imants mani pārsteidz ar kādu jaunu aromātu,» atklāj Elīna.

    Kristīne Zadovska

    Serge Lutens Daim Blond

    Operdziedātāja ar smaržām neeksperimentē un atzīst pārbaudītas vērtības. Kristīnes iecienītāko aromātu radījis viens no izcilākajiem smaržu meistariem pasaulē – Seržs Lutēns. «Lietoju smaržas Daim Blond, kas tulkojumā no franču valodas nozīmē Blondā dāma. Tās sev atklāju pavisam nejauši. Kādā žurnālā izlasīju, ka slavenā franču parfimēra radītie aromāti lielākoties balstās uz asociācijām. Runājot par smaržām Daim Blond, viņš teica – šāds aromāts bijis viņa vecmāmiņas pļavā. Tas mani ieintriģēja. Jāatzīst gan, ka man ar šo aromātu ir citas asociācijas. Man bērnībā drausmīgi garšoja marmelāde, un šajās smaržās ir kaut kas marmelādisks,» smej Kristīne.

    «Daim Blond ļoti patīk arī manam vīram. Esmu provējusi citas, bet Andris (aktieris Andris Keišs – PDz) rauc degunu, sakot – tās viņam krīt uz nerviem. Tāpēc vairāk neeksperimentēju. Palieku uzticīga Seržam,» teic Kristīne.

    Mirdza Martinsone

    Dabiskas ēteriskās eļļas

    Dailes teātra aktrise Mirdza Martinsone PDz atzīst, ka rūpnieciski ražotas smaržas nelieto. «Man ir izteikta alerģija pret smaržām. Tās man rada galvassāpes. Ja cilvēkam nav tīra ķermeņa smarža, bet kaut kāds ķīmisks aizvietotājs – tas man nepatīk. Man patīk dabas aromāti –- nopļauta siena smarža, ceriņu smarža. Varu iesmaržoties vienīgi ar kādu ēterisko eļļu, kas nomierina, – lavandas vai piparmētras, bet citādi neko nelietoju,» teic viņa.  

    Inese Kučinska

    Gucci Gucci II

    Liepājas teātra aktrises iemīļotākās smaržas jau daudzus gadus ir modes nama Gucci parfīms Gucci II. «Diemžēl tās nupat ir izņemtas no aprites, un par to man ir lieli sirdēsti. Neko līdzvērtīgu nevaru atrast. Gribēju iegādāties rezervei, bet tās nekur vairs nav iespējams nopirkt – nedz lidostās, nedz veikalos. Mana meita pat mēģināja tās atrast Londonā lielveikalā Harrods, bet – velti. Tāpēc, ja kāds mani grib iepriecināt, var šīs smaržas uzdāvināt. Būšu patiesi priecīga,» neslēpj Inese Kučinska.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē