• Jogas pasniedzēja Baiba Kranāte: Šis laiks ir svētīgs tiem, kam bija skepse pret garīgumu

    Slavenības
    Inese Mizovska
    Anastasija Kuzminova
    23. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Pirms vairākiem gadiem ceļu uz jaunu dzīves piepildījumu atrada bijusī TV dīva Baiba Kranāte. Viņa nodibināja savu jogas studiju un arī tagad, par spīti grūtajiem laikiem, neskumst, jo prot tik galā ar baiļu vibrācijām.

    «Šis laiks ir svētīgs kā reiz tiem, kam bija skepse pret garīgumu. Jo šis ir lielais atmošanās laiks. Visiem būs jāmostas. Ja kādam negribas ieraudzīt šo patiesību, tad šobrīd nav viņa laiks. Ar varītēm nevar piespiest. Mani guru saka – dzīve ir neitrāla, atkarīgs tikai, kā to uztver. Viens šo krīzes situāciju izmanto restartam, bet cits šausminās un cer – kaut ātrāk viss beigtos!» sarunā ar PDz spriež Kranāte.

    «Esmu pašnodarbinātā, un man pieder jogas studija, kas šobrīd ir dīkstāvē. Nezinu, vai varēšu to paturēt, jo klātienē nodarbības jau labu laiku nevar notikt. Mēs neviens nezinām, kā būs pēc šīs krīzes,» atklāta ir Baiba.

    «Bet kā būtu, ja mēs baiļu refleksu nomainītu pret ideju, ka nākotnē mūs gaida labāks scenārijs?» sev un citiem piedāvā viņa. Savās nodarbībās viņa māca, ka stiepšanās var palīdzēt tikt galā ar uztraukumu un apātiju. «Strādājot ar ķermeni, sāc justies labāk, līdz ar to arī domas mainās,» uzsver viņa. Baibai ārkārtējās situācijas laikā palīdz skrējieni un pastaigas Mežaparkā, jogas un elpošanas prakses, kā arī saziņa ar domubiedriem visā pasaulē.

    Ekonomiskā krīze Kranāti nebiedē, jo viņa vienmēr dzīvojusi taupīgi un veidojusi uzkrājumus. Sevi Baiba sauc par spilgtu piemēru tam, ka var paļauties uz Visumu.

    «Tajā cilvēks apzinās sevi kā radošu, talantīgu, brīnišķīgu būtni, kas dzīvo paļāvībā, ka par viņu tiks gādāts. Ka ir vesels un spēcīgs, zina savus bezgalīgos iekšējos talantus un spēkus. Klāt nāk jogas prakse, elpošanas vingrinājumi un sava ķermeņa pārzināšana, meditācija. Tur nav vietas šausmām, slimībām, nedrošībai, stresam.

    Vienlaikus pastāv šīs divas pasaules, un mēs izvēlamies, kurā dzīvot, gluži tāpat kā izvēlamies radiostaciju,» pārliecināta ir viņa.

    Jogas pasniedzēja atgādina, ka cikliskās pārmaiņas dzīvē būs vienmēr un tās ir jāmāk pieņemt.

    «2012. gadā runāja par pasaules galu pēc Maiju kalendāra. Vecās pasaules gals nozīmē beigas tam, kā dzīvojām un patērējām iepriekš mātes Zemes resursus. Šobrīd jau notiek šī pāreja. Mums tiek atņemts nevajadzīgais. Ja pasaules gals notiktu 2012. gadā, vēl nebūtu tik daudz sagatavoto, kas ar savu augsto vibrāciju iedvesmotu apkārtējos,» uzskata Kranāte.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē