• FOTO: Kultūras gardēži Jūrmalā bauda izcilo Trīs Osokinu koncertu

    Slavenības
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Valdis un Lilita Zatleri
    Foto: Jānis Romanovskis
    Valdis un Lilita Zatleri
    Ceturtdien, 25. jūlija vakarā, pārpildītā Dzintaru koncertzālē notika viens no šī gada gaidītākajiem klaviermūzikas notikumiem – Osokinu dinastijas koncerts, kura noslēgumā klausītāji pianistus sveica ar emocionālām stāvvovācijām.

    Pianisma mākslas zīmols Trīs Osokini ir izcila vēriena virtuozi, klavierspēles pētnieki un dziļi mākslinieki, kuru radītās koncertprogrammas vienmēr ir svētki un īpašs notikums klaviermūzikas mīļotājiem. Arī šogad iespaidīgā skaņdarbu izlase nebija izņēmums. Daudzveidīgo programmu Osokini realizējuši uz īpaši šim koncertam atvestā Yamaha koncertflīģeļa.

    Kopā ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga diriģenta Gunta Kuzmas vadībā tika atskaņoti trīs klavierkoncerti – poētiski majestātiskais Ferenca Lista Pirmais Klavierkoncerts, gaismas spēka apliecinošais Pētera Čaikovska Pirmais Klavierkoncerts un Volfganga Amadeja Mocarta kristālskaidri daiļais, dāsni mirguļojošais 21. klavierkoncerts.

    Visi trīs pianisti gan solo, gan duetos uzstājās koncerta otrajā daļā, kur skanēja klavieru lauvas Ferenca Lista saviļņojošie skaņdarbi, kas veltīti mīlestības tēmai, Šopēna nostalģiskās atmiņas par Nikolo Paganini personību un viena no ģeniālākajām 19. gadsimta mūzikas lappusēm – Riharda Vāgnera Izoldes nāve, kurā komponists sasniedzis romantisma griestus. Franču mūzikas spožos zigzagus savā Nāves dejā virtuozi apspēlējis Kamils Sensānss, bet otrpus okeānam klausītājus aizvedusi izcilā amerikāņa Džodža Gēršvina mūzika.

    Koncerta noslēgumā pianisti lutināja publiku ar slavenajām Johana Štrausa valšu melodijām, kā arī Emīla Dārziņa Melanholisko valsi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē