• Ēriks Stendzenieks nodevies mūka dzīvei: Mēģinu tikt ar sevi galā

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    9. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    «Šis man bija ļoti smags gads. Ļoti smags…» atzīst reklāmas speciālists. Pēc ieilgušas bohēmas viņš šovasar pameta Rīgu un pārcēlās uz dzīvi Kolkā. Kādu laiku pazuda no redzesloka pavisam. Nu viņš PDz atklāj, kā šajos sešos mēnešos ir klājies.

    «Pirms sešiem mēnešiem nolēmu, ka gribu mainīt vidi, pamest visu un doties prom. Man bija ļoti lielas problēmas ar ģimeni un vajadzēja aizbraukt, lai tiktu skaidrībā ar sevi,» PDz vaļsirdīgi atzīst Ēriks Stendzenieks. Reklāmists joprojām ļoti pārdzīvo šķiršanos no sievas mākslinieces Gitas Šmites, ar kuru kopā bija vairāk nekā 20 gadu. Ēriks nezaudē cerību, ka viss vēl var nokārtoties. Sociālajos tīklos viņš tagad ar īpašu mīļumu komentē Gitas panākumus karjerā. Pati māksliniece gan izvairīgi komentē savas attiecības ar Ēriku un PDz atklāja vien to, ka patlaban rit viņu laulības šķiršanas process.

    Stendzenieka dzīvē problēmas samilza pēc tam, kad viņš paziņoja – ir pārdevis savu reklāmas aģentūru !Mooz. Toreiz viņš skaidroja – tā rīkojies, jo nav vēlējies visu atlikušo dzīvi pavadīt konveijerā. Taču jauniegūtā brīvība nenesa cerēto gandarījumu. Runāja, ka viņš arvien biežāk nododas bohēmai. 

    Septembrī aculiecinieki bija nobildējuši reklāmista automašīna Land Rover, kura Rojas novadā uz autoceļa Tukums–Ķesterciems–Mērsrags–Kolka bija avarējusi un pamesta grāvī. Pēc šī notikuma Stendzenieks burtiski izgaisa pat no tuvāko draugu redzesloka. Atslēdza telefonu, nelietoja sociālos tīklus. Lai arī vairākas Ērikam tuvu stāvošas personas atzina, ka automašīnas īpašnieks tiešām ir Stendzenieks, sarunā ar PDz to turpina noliegt. «Tie ir murgi un muļķības!» teic Ēriks.

    Viņš stāsta – esot sveiks un vesels, fiziski jūtas ļoti labi.

    «Katru rītu peldos ledusaukstā dīķī, regulāri eju pirtī un mēģinu tikt ar sevi galā. Tik vienkārši,» savu jauno ikdienu raksturo Stendzenieks.

    Kā viņš pievērsies roņošanai? «Man ir draugs, kas šeit Kolkā dzīvo kopā ar mani – balansa divriteņa Brum Brum idejas līdzautors Krišjānis Jermaks. Viņš iemācīja, ka, no rīta pamostoties, jādodas nopeldēties dīķī. To es arī daru. Teikšu godīgi – no rīta ir baigi grūti ūdenī ieiet, bet, kad pārvari sevi, ir baigi labā sajūta visu dienu,» atklāj Stendzenieks.

    Pateicoties jaunajam paradumam, reklāmists esot zaudējis 10 kilogramus liekā svara. «Neesmu nometis vēl tik daudz kilogramus, cik man gribētos, bet slaidāks esmu kļuvis,» smejas viņš.

    No malas šāda dzīve ārpus civilizācijas var šķist romantiska, bet Ēriks atzīst – patiesībā tas nav viegli: «Ir traki cilvēkam, kurš vienmēr bijis sabiedrībā un cilvēkos, dzīvot izolācijā. Visu laiku jādomā, ko tu ēdīsi – ko cepsi un vārīsi.»

    Vaicāts, kādus svarīgus dzīves jautājumus viņš vēlētos atrisināt jaunajā gadā, Stendzenieks teic: «Gribētu atrisināt visas savas problēmas – gan privātajā dzīvē, gan veselības ziņā.»

    Ēriks sola, ka jaunajā gadā nāks klajā arī ar kādu jaunu projektu, pagaidām gan nekonkretizējot, kas tieši tas būs. «Drīz par to uzzināsiet!» saka viņš.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē