• Eirovīzijas saldais pārītis Carousel — veģetārieši, kas ļaujas dzīves plūdumam

    Slavenības
    Aiva Kanepone
    Aiva Kanepone
    16. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Agneta Jonele, stils: Agija Vismane
    Kādu šogad Latviju ieraudzīs 180 miljoni Eirovīzijas skatītāju? Uz Eirovīzijas atlasi Supernovu viņi atnāca kā pārsteigums, kā tumšais zirdziņš arī mums pašiem. Kurš iepriekš vispār bija dzirdējis tādu Carousel? SABĪNE ŽUGA un MĀRCIS VASIĻEVSKIS ir Carousel kodols, cieši divatā gan mūzikā, gan dzīvē.  

    Sabīnes un Mārča kopīgais stāsts sākās, kad dziedātājai Sabīnei koncertiem vajadzēja ģitāristu. «Kad satiku Mārci un redzēju viņa rokmūzikas tēlu, domāju: kā viņam būs tajā maigajā mūzikā, kāds ir mans repertuārs? Taču Mārcis ir profesionālis, mēs uzreiz ļoti labi sapratāmies. Saspēlējāmies,» smaida Sabīne.

    «Kad pirmo reizi redzēju un dzirdēju Sabīni, man ļoti patika, kā viņa izjūt mūziku un to izlaiž caur sevi. Sapratu – viņa ir cilvēks, ar kuru ļoti forši spēlēt kopā, ar kuru mūzikai ir tā emocionālā puse, tā enerģija,» stāsta Mārcis. Un tad, pavadot kopā ļoti, ļoti daudz laika un aizraujoties ar to, kas abiem patīk – mūziku –, kaut kā pašas no sevis izveidojās arī attiecības. 

    Tagad viņi kopā dzīvo mazā mājiņā Purvciemā.

    Varu izvārīt putru no cirvja!

    Sabīne un Mārcis ir veģetārieši. «Mārcis ir veģetārisma čempions!» smejas Sabīne. Un Mārcis pastāsta: «Tas sākās tīņa gados. Man bija 15 gadu, kad vienā dienā sapratu: gaļu vairs neuzskatu par ēdienu. Ja esmu dzīvs, kāpēc man sevī likt iekšā kaut ko mirušu? Tad arī sāku pats sev gatavot. Sākumā ēdu rīsus ar salātlapām vai tomātiem. Tagad māku izvārīt putru pat no cirvja. Pakāpeniski sāku iepazīt garšvielu pasauli, sāku pats sajust, kad un ko gribu ēst. Produktu taču ir tik daudz: salātlapas, lēcas, avokado, griķi, rīsi… Izdomājam, ka gribam izbaudīt Meksikas garšu, un pagatavojam tako. Gribam mājas virtuvi, lūdzu: griķīši ar sēņu mērcīti un baigi garšīgiem salātiņiem, visādām sēkliņām un riekstiem. Acis jau zina, kāda garša veikalā jāmeklē. Atradinājos no smagā vēdera sajūtas – lai justos labi paēdis, man tā vairs nav vajadzīga. Un ir daudz vairāk spēka un enerģijas,» atzīstas Mārcis. Sabīnei, kurai nekad nav bijusi svarīga gaļa, bija pavisam viegli viņam pievienoties. Vēl viņiem ir joga – tā uzmundrina pat tad, kad nogurums ir milzīgs. Mārcim labs fizisks un prāta atslēgšanas treniņš šķiet krosfits – klusumā, bez sarunām, tikai darbs ar savu ķermeni un sevis pārvarēšana. Vēl viņš jūsmo par Vima Hofa elpošanas un ūdens kontrastu vingrinājumiem, kādu laiku ir nodarbojies ar ziemas peldēšanu – tas viss ir laba pieredze, kā sajust un pārvarēt savu spēju robežas. «Es izmēģināju kontrastdušas, bet esmu salīga, tāpēc man ļoti jāsaņemas. Mana ideālā temperatūra mājās ir vismaz 23 grādi, man patīk saulīte un siltums,» atzīstas Sabīne.

    Dzīve mūs ved

    «Runājot par mūsu dzīvesstilu – mēs esam tādi plūstoši,» teic Sabīne. Mārcim šobrīd ir 32, Sabīnei 30 gadu. Par tālāko attiecībās viņi vēl nedomājot: «Vienkārši dzīvojam, un dzīve mūs ved. Neplānojam un nenosakām sev nekādus termiņus. Baudām mirkli,» piebilst Mārcis. Laulību viņš uzskata par formalitāti: «Tas ir tikai papīriņš – vai vajadzīgs parakstīt papīriņu, ja tu pats visu jau zini un pats esi izvēlējies šo cilvēku?»

    Kas viņiem abiem ir svarīgi attiecībās? «Respekts un mīlestība. Mārcis mani lutina ar ēst gatavošanu, un viņš to dara brīnišķīgi. Viņš ir ļoti labs pavārs un prot salikt garšas kopā. Mārcis ir ļoti mīļš un rūpējas par mani,» mazliet samulsusi stāsta Sabīne.  «Sabīne mani lutina jau ar to, ka es viņu vienkārši ieraugu, – nopietni, man uzreiz kļūst silti ap sirsniņu. Nerunājot par pārējo – pat kafija no rīta garšo citādi tikai tāpēc vien, ka viņa to pagatavojusi!» sirsnīgi saka Mārcis.

    Vairāk par Sabīnes un Mārča muzikālajām gaitām, kā arī to, kā tapusi Eirovīzijas dziesma, lasi šī nedēļas žurnālā IEVA.

     

     

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē