• Eiroparlamentāriete Iveta Grigule vīram neatstāj pat velosipēdu

    Slavenības
    Gita Vīksne
    21. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO IZDEVNIECĪBAS ŽURNĀLS SANTA ARHĪVA
    Šajā pavasarī Eiropas Parlamenta deputāte ar savu vīru ārzemnieku noslēguši laulāto mantisko attiecību līgumu. Tas paredz, ka teju viss pieder sievai, bet vīram netiek atstāts pat velosipēds un grāmatas.

    Eiroparlamenta deputātes Ivetas Grigules un viņas vīra Ērika Laurenta Villija Pētersa pirms nepilniem diviem gadiem noslēgtā laulība bija pārsteigums daudziem. Pat tuvākie kolēģi nenojauta, ka viņai Beļģijā izveidojušās romantiskas attiecības. Kuluāros izskanēja divas versijas. Viena – Grigule sastapusi turīgu kavalieri, ar kuru saistīt turpmāko dzīvi. Otra – laulība viņai palīdzēšot bruģēt ceļu uz atkārtotu ievēlēšanu labi atalgotajā Eiropas Parlamenta deputātes amatā. Tā kā savākt pietiekami daudz balsu Latvijā nebija cerību, viņa varētu kandidēt vēlēšanās Beļģijā. Taču šā gada 10. maijā Rīgas apgabaltiesā reģistrēts Eiropas Parlamenta deputātes un viņas vīra noslēgtais laulāto mantisko attiecību līgums par visas mantas šķirtību. Tur minētais iepriekš izvirzītās versijas sagrauj.

    Līgumā norādīts, ka Iveta ir vienīgā īpašniece diviem nekustamiem īpašumiem Latvijā, kas viņai piederēja jau pirms kāzām.

    Taču tas vēl nav viss – viņa tikusi arī pie diviem nekustamajiem īpašumiem Beļģijā. Tie iegādāti laulības laikā par Ivetas naudas līdzekļiem kā laulāto kopējais īpašums. Taču pēc nupat noslēgtā laulāto mantisko attiecību līguma tie reģistrējami tikai uz latviešu deputātes vārda. Par vīram piederošiem īpašumiem līgumā ziņu nav. Toties minēts, ka Ivetai pēc mantas sadalīšanas pieder arī laulāto kopējā mājvietā Beļģijā visas mēbeles, sadzīves priekšmeti, darba rīki un iekārtas, velosipēdi, mūzikas instrumenti, grāmatas, visa kustamā manta un iedzīve. Pētersam pienākas tikai viņa personīgās lietas un piederumi, kā arī viņa saņemamais atalgojums. Vairāk par to lasiet jaunākajā Privātās Dzīves numurā!

    Žurnālā lasi: 

    • Eiroparlamentāriete Iveta Grigule pusotru gadu pēc kāzām dala mantu. Vīram netiek pat velosipēds!
    • Ģimene un draugi nosvin Jāņa Vaišļas jubileju. Viņam būtu tikai 50…
    • Ko Pauls iesāks ar 14 000 € lielo nodokļu parādu. Uzzini, kādu viltību izdomājis Maestro!
    • Daneviča met mieru teātrim un tirgo desiņas. Aktrise atradusi darbu vasarai
    • Kā dzīvo dzejnieks Skujenieks un viņa sieva. Kopā jau 58 gadus!
    2019 / PD / Nr. 21

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē