• Daiļā šķēpmetēja Līna Mūze pucēties brauc uz Valmieru un Smilteni

    Slavenības
    Gita Vīksne
    30. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Līna Mūze
    Foto: Romans Kokšarovs/F64
    Līna Mūze
    «Lai sakoptu nagus un matus, reizi mēnesī dodos mazā ceļojumā uz Smilteni un Valmieru,» PDz atzīst šķēpmetēja Līna Mūze, kas dzīvo Rīgā.

    Viena no Latvijas labākajām šķēpmetējām Līna Mūze citu sportistu vidū vienmēr izceļas ar pamanāmu manikīru un gariem, platīnblondiem matiem. Sastapta pirms Valsts prezidenta kausa sacensībām vieglatlētikā, Līna atzinās, ka sevis sapucēšanu neuztic Rīgas meistariem. «Pie savas manikīres Tatjanas Daņiļevičas jau astoņus gadus braucu uz Smilteni, savukārt matus uzticu salona Soho frizieriem Valmierā,» teic Līna, kura skaistuma dēļ regulāri mēro vairāk nekā 300 kilometru.

    Sportiste uzsver, ka tas ir tā vērts, jo daudz komplimentu par nagiem un matiem viņa saņēmusi ne tikai no vīriešiem, bet arī sievietēm. «Bieži Rīgas meitenes man jautā – kur var tikt pie tik skaista manikīra! Kad atbildu, ka Smiltenē, daudzas neslēpj pārsteigumu.

    Tikai treneris ik pa brīdim iebilst pret nagu garumu. 

    Es tad viņam atbildu, ka tā daudz labāk varu satvert šķēpu,» smaidot stāsta Līna.

    Šķēpmetēja atklāj, ka sporta dēļ viņas garie nagi ir arī lūzuši. «Visbiežāk tas notiek, ietriecoties ar tiem kādā no trenažieriem. Kopš priekšroku dodu gela nagiem, tas gan notiek reti,» bilst Līna.

    Ceļā pēc skaistuma apciemo vecākus

    «Kas attiecas uz matiem, labprāt ļaujos eksperimentiem. Man tie ir bijuši melnā, brūnā, lillā, rižā un tumši violetā krāsā. Mana dabiskā matu krāsa ir Latvijas pelēkā, bet šobrīd esmu izvēlējusies būt blondīne. Uzticoties māsīcas ieteikumiem, kas ir laba friziere, matu kopšanai izmantoju tikai Goldwell profesionālo kosmētiku,» stāsta Līna.

    Sportiste atzīst, ka, protams, ne jau speciāli brauc uz laukiem, lai pucētos. Skaistumkopšanu viņa apvieno ar vecāku apciemojumu.  «Ja visas skaistuma procedūras veiktu Rīgā, satikt vecākus reizi mēnesī nevarētu. Mana ikdiena vienkārši ir pārāk aizņemta,» skaidro Līna.

    Viņa šovasar ļāvusies jaunai skaistumkopšanas modes lietai. «Lai ikdienā nebūtu jālieto kosmētika, pieaudzēju skropstas. Tās man šķiet ļoti ērtas.

    Sacensībās, slaukot sviedrus, nu vairs nav jāuztraucas par nejauši izsmērētu skropstu tušu.

    Ikdienā dekoratīvo kosmētiku gan nelietoju. Varu pamosties no rīta piecas minūtes pirms brīža, kad man ir jāiziet no mājas, un izskatīties labi,» smaida Līna.

    Aicina uz randiņiem un sola precēt

    Viņas dabisko skaistumu pirms 13 gadiem pamanīja arī kāda modeļu aģentūra. «Tobrīd man bija 14 gadu, un veikalā tiku uzrunāta kļūt par modeli. Jau trenējos šķēpmešanā, un modeļu aģentūra lika izvēlēties vai nu sportistes, vai modeles karjeru. Tas tāpēc, ka, turpinot nodarboties ar šķēpmešanu, mana plecu josla kļūtu par platu modeļu biznesam.»

    «Izvēlējos sportu, un savu lēmumu ne mirkli neesmu nožēlojusi,» saka Līna.

    Šobrīd viņa lepojos ar savu brāļa meitu Aivitu Mūzi, kas ar labiem panākumiem darbojas modeļu biznesā. «Viņa ir viena no pieprasītākajām modelēm pasaulē,» atklāj Līna. Viņas brāļa meita izrādījusi modes namu Chanel, Hugo Boss, Prada, Burberry kolekcijas.

    «Visticamāk, tie ir manas mammas gēni – viņa jaunībā bija ļoti skaista,» spriež šķēpmetēja, un neslēpj – arī pati vēl joprojām saņemot uzmanības apliecinājumus no pretējā dzimuma. «Komplimentu bijis ļoti daudz – gan sporta aprindās, gan no man nepazīstamiem cilvēkiem internetā. Man ir teikts, ka esmu skaistākā šķēpmetēja Latvijā.

    Esmu virtuāli saņēmusi neskaitāmus uzaicinājumus uz randiņiem un pat piedāvājumus precēties.

    Man ir ļoti viegli pateikt nē, jo jau daudzus gadus esmu attiecībās,» pavēsta Līna, kuras mīļotais vīrietis ir šķēpmetējs Zigismunds Sirmais.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē