• Artis Dvarionas ar draudzeni un suni apceļo Latgali

    Iespaidi
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    21. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Šogad daudzi latvieši tā vietā, lai dotos ārzemju ceļojumos, iepazīst Latvijas skaistākās vietas. Arī Radio SWH dīdžejs un mūziķis Artis Dvarionas nupat atgriezies no zilo ezeru zemes – Latgales.

    Radio SWH raidījuma Braucamlaiks vadītājs Artis Dvarionas ir pieredzējis ceļotājs, taču Latgali pa īstam iepazinis tikai tagad. «Šogad ar draudzeni Beāti esam ceļojuši tikai Baltijas robežās, jo citu iespēju, ņemot vērā notiekošo pasaulē, īpaši nav. Latgale man jau pirms vairākiem gadiem bija padomā, un beidzot mums izdevās realizēt šo plānu,» priecājas Artis.

    «Jāsaka, pirmo reizi mūžā biju aizbraucis uz šo novadu, lai izķemmētu cauri Latgali. Latgalē esmu vairākkārt bijis ar koncertiem, esmu uzstājies Rēzeknes Gorā, bijis Daugavpilī un citviet, bet nekad nebiju paguvis Latgali apskatīt un iepazīt,» piebilst viņš.

    Ceļojums izdevies lielisks. «Ceļojām piecas dienas.

    Izdevās apskatīt novada galvenās un skaistākās vietas un izpeldēties visos lielākajos Latgales ezeros,» stāsta viņš.

    Maršrutu Artis plānojis, pētot cilvēku atsauksmes internetā, ņēmis vērā arī draugu un paziņu ieteikumus. «Redzējām skaisto Aglonas baziliku, bijām Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā un skrošu rūpnīcā. Pirmo reizi biju arī latgaliešu melnajā pirtī,» iespaidos dalās Artis.

    Par nakšņošanas vietu pāris izvēlējās šobrīd populāro vietu Skaistas pagastā – lauku mājās ar nosaukumu Pazust Latgalē. «Šī vieta tika atklāta šajā pavasarī. Tur ir trīs mūsdienīgi namiņi ezera krastā ar lieliem panorāmas logiem. Ļoti skaisti! Paši priecīgi, un suns priecīgs,» pasmaida Artis. Pundurpinčera meitene Joko labprāt saimniekiem brauca līdzi. «Mums ļoti patīk ar Joko ceļot, un viņai – ar mums. Tāpēc, ja vien ir iespēja, ņemam viņu līdzi,» teic Artis un priecājas, ka Latgale ir suņiem draudzīga. «Tūristus ar suņiem tur sagaida ar prieku. Latvija vispār ir draudzīga valsts suņiem,» pārliecinās ir viņš.

    Latgali kā ceļojuma galamērķi Artis iesaka ikvienam, kurš to vēl nav iepazinis. «Ir tā vērts! Kamēr ārpus valsts robežām vazāties nav ieteicams, apceļot Latviju ir īstais laiks. Latgalē vide ir daudz vienkāršāka un sirsnīgāka. Cilvēki pretimnākoši, sagaida tevi kā draugu. Domāju, aizbraukšu tur vēl ne reizi vien.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē