• Aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa: Vislabāk uz jebkurām lūpām izskatās smaids

    Labsajūta
    Ieva Jātniece
    Ieva Jātniece
    2. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ilze Ķuzule-Skrastiņa
    Foto: Toms Norde
    Ilze Ķuzule-Skrastiņa
    Dailes teātra aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa atklāj savu labsajūtas formulu.

    Ilzes Ķuzules-Skrastiņas 25 labsajūtas pieturpunkti:

    1. Svaiga un laba teātra izrāde. Esmu apņēmusies atrast brīvu vakaru, lai noskatītos kādu teātra izrādi.
    2. Beidzamā laika spilgtākā kinopieredze. HBO seriāls Černobiļa. Tik niansēts, tik precīzs laikmeta attēlojums. Ārkārtīgi labi aktieri un izcils scenārijs. Arī lielā kino cienīgi kadrējumi.
    3. Atpūtas brīdim. Man svarīgs ir klusums. Kad esmu savās lauku mājās, to izbaudu pilnībā. Tā vislabāk spēju sakārtot domas un atjaunot resursus.
    4. Iemīļota vieta Rīgā. Man patīk būt vietās, kur nav daudz cilvēku. AB dambis darbadienas vidū vai Rīgas centrs agrā svētdienas rītā. 
    5. Iecienīts restorāns. Mēs ar vīru esam sajūsmā par restorānu Zivju lete. Izcila ēdienkarte un kolosāla atmosfēra. Esot tur, šķiet, ka tikpat labi mēs varētu būt Berlīnē vai Londonā. Vieta ar Rietumu elpu!
    6.  Našķis, ar ko sevi palutināt. Rieksti! Tos ēdu daudz un ar baudu. Ja vēl klāt kāds žāvēts auglis, laime ir pilnīga!
    7. Lieliskas figūras atslēga. Gadiem pārbaudīta un simtprocentīgi pierādīta – labs miegs, regulāri treniņi, sabalansēts uzturs. Tik vienkārši, bet realitātē dažkārt tik grūti izpildīt.
    8. Vissiltāk silda… Mani mīļie cilvēki. Dažkārt vienkāršs jautājums: «Kā tu jūties?» sasilda labāk nekā karsta tēja. Esmu arī sveču cilvēks – dabīgās uguns liesma silda un suģestē.
    9. Iemīļoti Latvijas modes dizaineri. Esmu valkājusi un valkāju daudzus Latvijas dizaineru darinātus tērpus gan ikdienā, gan svētkos. Tomēr, ja kāds jāizceļ, tā ir Natālija Jansone, kura man darināja kāzu kleitu. Tā man joprojām der un ir ļoti mīļa.
    10. Produkts matiem. Pateicoties labiem gēniem, man ir ļoti stipri un biezi mati. Tie ir veselīgi pat ar tik lielu slodzi, kādai mati tiek pakļauti teātrī. Šobrīd lietoju firmas CHI Olive Organics matu līdzekļus un noteikti tos varu ieteikt arī citiem.
    11. Triks, kā sevi mobilizēt. Mans triks ir vienkāršs – es nedaru vairākas lietas vienlaikus. Piemēram, ja atkārtoju lugas tekstu, telefons ir jānoliek malā. Bet katra strādājoša mamma sapratīs, cik tas dažkārt var būt neiespējami…
    12. Mana vismīļākā latviešu īpašība. Latviešu atturība. Man svarīga ir sava telpa, tāpēc pilnībā respektēju arī citu cilvēku vajadzību pēc savas telpas un laika.
    13.  Sakāmvārds, kam ticu. Ko sēsi, to pļausi! Īpaši tik mazā valstī kā Latvija to ir svarīgi atcerēties katram.
    14. Man tuvākā vieta Latvijā. Manas otrās mājas Kurzemē. Nekur citur rozes tā nezied, putni tā nedzied un ūdens ezerā tā nesmaržo.
    15. Rudens/ziemas aksesuārs. Liela, silta šalle. 
    16. Grima noturībai. Esmu  mēģinājusi neskaitāmas grima bāzes, bet šī patiesi ir izcila – Shiseido Refining Make up Primer. Shiseido kosmētika ir viena no manām iecienītākajām, tās tonālos krēmus lietoju jau ilgi un neko labāku pagaidām neesmu atradusi.
    17. Veselīgai ādai. Mana āda ir alerģiska un sausa, tā prasa daudz rūpju un vēl vairāk – ļoti daudz ūdens. Esmu neskaitāmas reizes pārliecinājusies, ka veselīga āda var būt tikai tad, ja izdzeru pietiekami daudz TĪRA ūdens. 
    18. Ēdiens – baudījums. Jūras veltes!
    19. Ziemas dzēriens. Svaiga ingvera tēja ar citronu un pavisam nedaudz medus. Tā ir garda un sildoša.
    20. Aromāts. Esmu iecienījusi Serge Lutens aromātus. Tie ir īpaši un nekad neatkārtojas.
    21. Vēlos pamēģināt… Ziemas peldes. Ar sajūsmu skatos, kā to dara citi, bet līdz šim man vienmēr bijušas nelielas bažas, vai nesaaukstēšos. Jo izrādes ir jāspēlē arī tad, ja sāp kakls…
    22. Atradums skaistumam. Katru reizi, kad noņemu grimu, mana seja ir apsārtusi. Beidzot esmu atradusi līdzekli, kas to nomierina, – firmas Bioderma Atoderm SOS Spray.
    23. Lūpām. Mana mīļākā lūpukrāsa ir MAC Retro Matte Ruby Woo tonis. Klasiski sarkana. Bet vislabāk uz jebkurām lūpām izskatās smaids.
    24. Dāvana sev. Tā ir kāda lieta vai notikums, kuru man nevis vajag, bet vienkārši gribas. Kurpes tāpēc, ka gribas. Izrāde vai koncerts nevis tāpēc, ka jāredz darba dēļ, bet tāpēc, ka to ļoti gribas piedzīvot.
    25. Grāmata, kas jāizlasa. Tomasa Manna Burvju kalns. Tā ir mana ideālā literatūra, ko gribas sagaidīt katru reizi, kad atveru jaunu grāmatu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē