• Slavenības tiecas pēc varas — sportisti, bārmeņi, aktieris, režisore un pat skolnieks

    Politika
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    6. augusts, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Jakovs Rafalsons un Natālija Tumševica-Ērgle
    Foto: F64, Instagram, Facebook
    Jakovs Rafalsons un Natālija Tumševica-Ērgle
    Augusta nogalē gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās pieteikti 15 politisko partiju un apvienību saraksti, kuros ir 718 deputāta amata kandidāti. Viņu vidū arī sportisti, bārmeņi, aktieris, režisore un pat skolnieks…
    Nākamais: Aigars Bikše - lielo skulptūru meistars

    Andris Reizenbergs, Arnis Bikšus, Emīls Jakrins – no kroga uz rātsnamu

    Šogad Rīgas domes vēlēšanās uz amatiem pretendē vairāki populāri bārmeņi. Raušanos pie varas visdrīzāk ietekmējusi Covid-19 krīze, kas viņu biznesu iespaidojusi pamatīgi.

    Ar augsto 12. numuru partijas Gods, kalpot Rīgai! listē iekļauts B Bāra līdzīpašnieks un bijušais bāra boss, pasaules čempions kokteiļu jaukšanā Andris Reizenbergs. Sākoties pandēmijai, B Bārs aizvēra savas durvis un Andris kopā ar sievu sāka veidot un attīstīt salātu Siļķe kažokā biznesu, īsā laikā izpelnoties iesauku Siļķu karalis.

    Pirms 13 gadiem Andris Biznesa augstskolā Turība ieguva bakalaura grādu biznesa vadībā, taču vairāk zināms kā bārmenis un viesmīlis. Šo jomu viņš pirms 17 gadiem apguva Restorānu servisa skolā. Rīgas Tirdzniecības un kulinārijas skolā viņš izmācījās par pavāru un konditoru. Šobrīd ir pašnodarbinātais, kurš darbojas ēdināšanas jomā. Viņš ir arī SIA RE Time dalībnieks.

    Priekšvēstnesis viņa iesaistei politikā bija uzstāšanās Rīta Panorāmā, kad B Bāram tikai atteiktas atlaides telpu nomai Vecrīgā. Reizenbergs pat apraudājās intervijā.

    Viņš neslēpj, ka, par startēšanu vēlēšanās izlemjot, izšķirošs bija pēdējo mēnešu laikā piedzīvotais un vēlme pieņemt lēmumus. «Es šeit esmu ar pārliecību, ka varu būt iztrūkstošais puzles gabaliņš – tilts starp lēmumu pieņēmējiem un tiem, kam tie lēmumi saistoši. (..) Es gan esmu tas pats Andris, kāds biju līdz šim. Un tāds es arī būšu,» atzinis Reizenbergs. Sociālajos tīklos Andris jau aktīvi sācis kampaņu, piemēram, pēkšņi saprotot, ka viņa paša mājas pagalmā ir nekārtības un izmētātas alus skārdenes.

    Partiju apvienībā Attīstībai/Par! un partija Progresīvie ar 21. numuru izlikts populārais bārmenis, kurš šobrīd saimnieko Cuba Cafe Vecrīgā. Bikšus dzimis 1968. gadā un Rīgas 50. vidusskolā ieguvis vispārējo vidējo izglītību. Aizpildot anketu dalībai vēlēšanās, viņš atzinis, ka šobrīd dzīvo Babītes novadā. Bikšus ir SIA Kafejnīca valdes loceklis.

    Pie viesmīlības jomas pārstāvjiem pieskaitāms arī Sociāldemokrātiskās partijas Saskaņa sarakstā ar 9. numuru iekļautais restorāna Vincents saimnieks Emīls Jakrins. Vēl nesen viņš aktīvi darbojās dažādās Rīgas domes struktūrās un uzņēmumos. Te viņš bija atbildīgs par Barona ielas remontu, te visu kārtoja korupcijas skandālu noverdzinātajā Rīgas satiksmē un atbildēja par satiksmes lietām pilsētā. Iespējams, tagad gaidāma politisko zinātņu maģistra atgriešanās galvaspilsētas varas gaiteņos.

     

    Nākamā lapa

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē