• Slavenas dāmas zaudē svaru un kļūst par fitnesa modelēm

    Slavenības
    Lauma Lapsa
    13. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Mārtiņš Zilgalvis (F64)
    2/2Sportot sāka pēc pārciestas operācijas

    Sportot sāka pēc pārciestas operācijas

    Iepazinusi sporta aizkulises

    Rakstniece un seriāla «Bezvēsts pazudušās» producente Lelde Kovaļova vienmēr ļoti rūpējusies par savu izskatu, taču nevarējusi pat iztēloties, ka reiz sevi varēs saukt par fitnesa modeli.

    Sākotnēji Lelde fitnesam pievērsās tikai tāpēc, lai uzlabotu savu veselību. «Pēc tam, kad man tika veikta mugurkaula operācija, sapratu – vajag nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm, lai atbrīvotos no muguras sāpēm pavisam. To arī darīju, un veselība tiešām uzlabojās. Pēc kāda laika trenere Irina Žuka man piedāvāja startēt sacensībās. Sākumā uz to raudzījos skeptiski, jo nāku no pilnīgi citas vides. Apgrozos nevis starp profesionāliem sportistiem, bet cilvēkiem, kas raksta un producē kino. Un šis tomēr ir nopietns sporta pasākums,» atminas Lelde. Tomēr viņa nolēma pamēģināt, un tā izrādījusies lieliska pieredze. Sacensībām Lelde gatavojās vairāk nekā gadu.

    «Tagad pat varēšu rakstīt par jaunu, interesantu vidi, kuru esmu iepazinusi sportojot. Manas grāmatas līdz šim bijušas par kino un biroja darbinieku vidi, un tagad man atklājās jauns lauciņš – uzzināju, kādi tad ir sportisti, kā notiek gatavošanās sacensībām, kāda atmosfēra tajās valda. Pārsteidza tas, cik ļoti latviešu sportisti cits citu atbalsta,» stāsta Lelde.

    Nebija nekādas badošanās

    «Startēju kategorijā «Fit model», kur pārlieku lieli muskuļi pat tiek uzskatīti par trūkumu. Svarīgs ir koptēls – augums, smaids – un tas, vai sieviete izskatās veselīga un skaista,» skaidro Lelde.

    Viņa saka – galvenais ir atrast labu treneri. «Labs treneris parādīs, kā pareizi izpildīt vingrinājumus, palīdzēs izveidot ēdienkarti. Ja viss tiek darīts ar prātu, gatavošanās sagādā tikai prieku. Man šajā laikā nebija nekādu fizisku sāpju un asaru. Tāpēc no pieredzes saku – nežēlojiet naudiņu un izvēlieties profesionālu treneri! Neejiet pie tāda, kas jūs trenē, bet kuru neinteresē, ko ēdat. Trenere sekoja līdzi manai ēdienkartei, un jau ļoti īsā laikā redzēju izmaiņas,» stāsta Lelde.

    «Viens no stereotipiem, ko esmu dzirdējusi par šādām sacensībām – gatavojoties tām, sievietes badojās. Droši vien tādi gadījumi ir, un, iespējams, esmu pat tādus pamanījusi. Taču mana trenere nekad nav aicinājusi ne badoties, ne krist citās galējībās. Tāpēc man nebija nekādu kāpostlapu vai olu sešas reizes dienā.» Toties rezultāti gan bija, un tagad 64 kilogramu vietā svari rāda vien 52. Rakstniece to sauc par savu personīgo rekordu. Viņa gan piebilst – par uzturu šajā laikā domājusi daudz, un pat varētu uzrakstīt grāmatu par to, cik liels spēks ir ieradumam. Sākumā ēst griķus bez mērces un kečupa bija neierasti, taču tagad – pašsaprotami.

    Labs rezultāts jau pirmajās sacensībās

    Lelde sacensībās iepazinusies ar fitnesa modelēm, kurām ir 40 un 44 gadi, bet abas izskatoties vismaz desmit gadus jaunākas. «Tas ir lielisks piemērs tam, ka veselīgs uzturs un sports sievieti padara jaunāku. Tas palīdz atbrīvoties no celulīta un dažādām muskuļu sāpēm. Regulārie treniņi uzlabo ne tikai disciplīnu un ķermeni,» teic viņa un paskaidro – pirms sākusi sportot, viņas pašapziņa bijusi zema, bet tagad tas ir mainījies.

    «Kļuvis vieglāk uztvert arī kritiku profesionālajā jomā,» saka Lelde un atzīmē – fitnesa modeļu sacensībās piedalījušās sievietes no dažādām jomām – gan uzņēmējas, gan mediķes, bijusi pat viena ķīmiķe. «Citas dalībnieces gan mani pirms tam brīdināja – iesācējiem parasti pirmajās sacensībās ir tikai pēdējās vietas. Bet es savā kategorijā paliku piektajā vietā, tas tiek uzskatīts par ļoti labu sasniegumu,» priecājas Lelde. «Es gan esmu ļoti paškritiska, tāpēc nekad nebūšu īsti apmierināta ar rezultātu, un tomēr – šis viss ir brīnišķīga pieredze!»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē