• Slavenais latviešu modes zīmols INCH2 modes dāmas atstāj bez zābaciņiem – 10 000 eiro sods

    Zīmols
    Anastasija Kuzminova
    8. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram un no publicitātes materiāliem
    Pandēmijas laikā nepatikšanās iekūlies slavenais latviešu modes zīmols INCH2. Pēc klientu, kuri mēnešiem ilgi nesaņēma savus kārotos un nebūt lētos zābaciņus, sūdzībām zīmola īpašniekiem pērnā gada beigās piesprieda pamatīgu naudas sodu.

    Pirms pieciem gadiem zīmola INCH2 autori Olga un Edvards Petersoni ar saviem oriģināla dizaina apaviem pārliecinoši iekaroja savu vietu ne tikai Latvijas, bet arī pasaules tirgū. Tas vairākkārt triumfēja Latvijas Modes gada balvā, piedalījās modes skatēs un izstādēs Berlīnē, Maskavā, Milānā, Parīzē un Šanhajā.

    Smalkie apavi un somas pirms dižķibeles bija nopērkami vairāk nekā 60 veikalos visā pasaulē. Par INCH2 veiksmes stāstu rakstīja prestiži izdevumi – Forbes, Cosmopolitan, Harper’s Bazaar, Vogue. Pirms pusotra gada par zīmolu ieinteresējās pat Monako karaliskā ģimene! Sadarbību ar savu zīmolu latviešiem piedāvāja pagājušā gadsimta 50. gadu modes ikonas amerikāņu aktrises Greisas Kellijas mazmeita un Monako princeses Stefānijas vecākā meita Paulīne Dikruē. Viņa izvēlējās Latvijā dizainētos apavus savam modes šovam.

    Zīmols INCH2 allaž ir aktīvi reklamējies interneta vidē, un daudzi izmantojuši iespēju apavus, kuru cena mērāma vairākos simtos eiro, iegādāties attālināti. Taču izrādās, ka ne visi modes gardēži tikuši pie solītā.  Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) saņēmis 118 patērētāju sūdzības no visas Eiropas Savienības.

    Zīmola internetveikalā nopirktās lietas 21 000 eiro apmērā uzņēmums klientiem neizsūtīja un arī neatmaksāja naudu par atgriezto preci. Arī sazināties ar pārdevējiem neesot izdevies. PTAC izvērtējot situāciju, konstatējis virkni pārkāpumu un tika nolemts aizliegt negodīgu komercpraksi, nodrošināt klientiem naudas atmaksu par nepiegādāto preci, kā arī piemērot soda naudu 10 000 eiro apmērā.

    Zīmola pārstāvji PDz skaidro – pie visa vainīga esot pandēmija. INCH2 apavi un somas top ražotnē Portugālē – turpat, kur pasaulslavenu zīmolu Kenzo, Balmain un Givenchy aksesuāri, bet pavasarī tas kļuvis neiespējami. Katra lieta tiekot veidota no vairākām sastāvdaļām, kuras savukārt piegādā ražotāji no Itālijas, Spānijas un Lielbritānijas, un šīs valstis smagi skāris Covid-19.

    «2020. gada pavasarī zīmola piegādātāju ražotne, kā arī daudzi pakārtotie sastāvdaļu piegādātāji martā uz laiku pārtrauca darbību, lai efektīvi cīnītos pret Covid-19.

    Tāpēc piegādes ķēde nedarbojās līdz 2020. gada maija beigām, un netika izsūtītas arī gatavās preces no Portugāles uz INCH2 pasūtījumu izsūtīšanas centru Latvijā,» teic zīmola pārstāvji.

    Atbildes uz saviem jautājumiem par nepiegādāto preci klienti neesot saņēmuši tādēļ, ka pandēmijas laikā samazinājies darbinieku skaits. «Izsakām patiesu nožēlu, ka pandēmijas bezprecedenta apstākļi negatīvi ir ietekmējuši nelielu INCH2 klientu daļu,» pauž zīmols un apgalvo, ka šobrīd klientiem jau esot piegādāta prece vai arī pilnībā veikta naudas atmaksa. INCH2 turpinās skaidrot lietas apstākļus un cer, ka PTAC savu lēmumu atcels.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē