• Slavenā transpersona Nikija par Samantas Eirovīzijas tērpu: Man nepatīk zaļā krāsa

    Skatuves tērpi
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    1. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NO PRIVĀTĀ ARHĪVA, INSTAGRAM
    «Man personīgi nepatīk zaļā krāsa, bet tu to iznes ar tādu grāciju un jaudu,» latviešu dziedātājas Eirovīzijas tērpu, kuru radījis viņas draugs Kašers, apbrīnoja slavenā blogere un viena no konkursa vadītājām, kas pērn pasaulei atklāja – viņa piedzimusi kā puisis.

    Nīderlandiete Nikija interneta vidē ir pazīstama ar pseidonīmu Nikkie Tutorials. Viņas YouTube kanālam par kosmētiku un skaistumkopšanu seko gandrīz 14 miljoni cilvēku, un šogad viņa bija viena no Eirovīzijas dziesmu konkursa vadītājām. Savā kanālā Nikija arī apsprieda dalībnieku tērpus. Latvijas pārstāves Samantas Tīnas kleita, kuras autors ir viņas draugs multimākslinieks Kašers, Nikiju uzrunāja īpaši.

    «Biju līdzi Samantai uz šo interviju un vēroju to no malas. Par Nikiju daudz zināju jau pirms tam, jo sekoju viņas YouTube kanālam. Tas man bija liels gods, ka viņa novērtēja manis radītos tērpus un Samantas tēlu, kā arī vēstījumu, kuru vēlējāmies paust pasaulei ar šo dziesmu,» PDz atzīst Kašers.

    Samantas Eirovīzijas dziesma sasaucas ar Nikijas dzīvi, viņas ceļu uz sevis pieņemšanu. Pagājušā gada sākumā Nikija nolēma iznākt no skapja un publiski atklāja, ka ir transpersona.

    «Ir pienācis laiks kļūt brīvai. Es piedzimu nepareizā ķermenī,» sacīja Nikija Jāgere un paskaidroja, kādēļ atklāj šo ilgi glabāto noslēpumu. «Izskanēja draudi, ka medijiem tiks nosūtīta informācija par to, ka bērnībā biju zēns,» skaidroja viņa.

    Blogere uzsvēra, ka līdz šim to nebija atklājusi, jo negribēja, lai kāds viņu uzskatītu par īpašu tikai šā fakta dēļ.

    Nikija jau kopš bērnības jutusies nevis kā zēns, bet meitene, tāpēc septiņu gadu vecumā audzēja garus matus un valkāja meiteņu apģērbu. Nikiju vienmēr ir atbalstījusi viņas mammas un skolotāji, arī skolasbiedri bijuši saprotoši. 14 gadu vecumā Jāgere ārsta uzraudzībā sāka lietot sieviešu hormonus un 19 gados, jau būdama sievietes veidolā, sāka veidot savu YouTube kanālu.

    «Man ir ārkārtīgi liels prieks, ka Nikija to izdarīja. Kā redzam, šā paziņojuma dēļ viņas fanu skaits ir tikai audzis. Mūsdienu pasaulē mēs arvien vairāk cenšamies būt patiesāki, nemelot nedz sev, nedz citiem, būt tādi, kādi esam, un svinēt to,» uzsver Kašers, kas arī zina, kā tas ir – iznākt no skapja. Par to, ka ir homoseksuāls, Kašers publiski paziņoja 2018. gadā.

    «Nav jēgas slēpties un izlikties par kaut ko citu. Dzīve ir pārāk īsa, lai tēlotu un spēlētu spēles. Ar savu paziņojumu Nikija iedvesmoja daudzus cilvēkus visā pasaulē neslēpties un akceptēt savu identitāti. Tikai tad, kad esam mierā ar sevi, varam sākt pildīt savus uzdevumus uz šīs zemes,» pārliecināts ir viņš.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē