• Skeitbordists Madars Apse: Esmu sazvērestības teoriju cienītājs

    Skeitbords
    Gita Vīksne
    14. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Pirms pusgada iepazinušies tinderī, skeitbordists un viņa draudzene tagad Portugālē kopā nodarbojas ar jogu. Madars izdomājis arī viltību, kā dienvidzemē neievērot noteikumu uz ielas nēsāt masku – bučosies ar Agni!

    Lutina ar kartupeļu pankūkām

    «Manai draudzenei Portugālē ir sešu mēnešu darba līgums, tādēļ šobrīd te atrodos arī es,» PDz atklāj titulētākais latviešu skeitbordists Madars Apse, kurš pusgadu ir kopā ar lietuviešu mākslinieci Agni Stasinskaiti. Vaicāts, kāpēc par savu mīļoto meiteni izvēlējies lietuvieti, nevis latviešu meitenei, Madars atsmej: «Nemācēšu atbildēt es neizvēlos meitenes pēc nacionalitātes. Lietuviešiem un latviešiem patiesībā ir ļoti daudz kopīgā.»

    Agne nodarbojas ar mākslu, grafisko dizainu, snovbordu, sērfo un skeito. «Viņa gatavo ļoti labas kartupeļu pankūkas. Portugālē mēs kopā nodarbojamies arī ar aštanga jogu,» stāsta Madars, un uzsver šajā pandēmijas laikā jo īpaši svarīgi esot regulāri vingrot. Jogu kā vienu no savām fiziskajām aktivitātēm Madars izvēloties jau vairāk nekā desmit gadus.

    «Ar jogu sāku nodarboties, studējot Barselonā 2008. gadā. Lai gan manā skatījumā joga tāda liela staipīšanās vien ir, tā nāk par labu muskuļiem, skeletam un asinsritei. Protams, labi ir šad tad pacilāt arī dzelžus, bet man kā profesionālam skeiterim jānodarbojas arī ar jogu, jo muskuļiem ir nepieciešams ne tikai spēks, bet arī elastīgums,» saka Madars.

    Viņš neslēpj, ka Agni saticis vienā no populārākajām iepazīšanās vietnēm internetā. «Pagājušā gada augustā biju Lietuvā uz Red Bull paraugdemonstrējumu video filmēšanu. Paralēli tam ik pa brīdim ieskatījos tinderī un iepazinos ar Agni.

    Pavadījām kopā pāris dienu Lietuvā, un es atgriezos Latvijā. Nepagāja ilgs laiks, kad sapratu, ka gribu Angi satikt atkal.

    Rakstīju viņai vai arī tu ilgojies pēc manis? Viņa atbildēja, ka jā, un atbrauca paciemoties pie manis uz Ventspili,» atminas Madaras. Kādu laiku abi braukājuši viens pie otra, līdz izlēmuši kopā doties uz Portugāli. «Atšķirībā no Latvijas, kur sniega dēļ skeitot ārā ir grūti, te saulē ir tik silts, ka var staigāt pat bez krekla» prieku neslēpj Madars. 

    Redzams iedvesmojošā filmā

    Ja pasauli nebūtu pārņēmis Covid-19, Madars februāra sākumā piedalītos ekstrēmo sporta veidu festivālā Simple Session, kurš tradicionāli risinās Igaunijas galvaspilsētā Tallinā.

    «Šogad festivāls svin 20. jubileju, un par godu tai tapusi filma, kurā esmu redzams,» par dokumentālo filmu Life is Just a RideDzīve ir tikai viens brauciens atklāj Madars. Festivāls ik gadu vienkopus pulcē pasaules vadošos skeitbordistus un BMX frīstaila sportistus.

    «Mani šai filmai izvēlējās, jo Baltijā esmu vienīgais tik augsta līmeņa sportists, festivālā esmu arī ieguvis otro vietu. Divas reizes esmu ticis arī pie Eiropas gada skeitera titula,» palepojas Madars, kurš filmu ir redzējis tikai vienreiz.

    «Pagājušajā gadā to rādīja kinoteātrī. Toreiz to noskatījos ar smaidu sejā par to, cik gan gudri es filmā runāju. Tagad plānoju to noskatīties vēlreiz,» pavēsta Madars un piebilst: «Mana iemīļotā vieta ir filmas beigās – mēs tumsā gājām peldēt jūrā. Tas bija traks piedzīvojums, kuru atceros vēl joprojām.»

    Brīžos, kad neskeito, Madars labprāt rokās ņem ģitāru.

    «Ik pa brīdim patrinkšķinu jau kopš 17 gadu vecuma. Latvijā pat ir iznācis disks, kurā ir dzirdams gan tas, kā spēlēju ģitāru, gan tas, kā dziedu. Tas ir grupas Rahu The Fool debijas albums,» atklāj Madars. Viņš neslēpj, ka esot iecerējis savam muzikālajam talantam ļaut uzmirdzēt arī kopā ar Latvijā populāriem skatuves māksliniekiem. «Tā kā grupai Carnival Youth, tāpat kā man, Red Bull ir atbalstītāji, varbūt ar viņiem kopā kādreiz kaut ko uztaisīšu. Mani ir uzrunājis arī Gacho, kas būtu gatavs kāpt uz skatuves kopā ar mani,» saka Madars.

    Gatavs bučoties policistu priekšā

    Portugāle pēdējās nedēļās kļuvusi par Eiropas Covid-19 epicentru – situāciju pasliktinājusi jaunā koronavīrusa, kas pirmo reizi tika reģistrēts Lielbritānijā, straujā izplatīšanās. Valstī ieviesti stingri pulcēšanās un pārvietošanās ierobežojumi, atrodoties sabiedriskās vietās, jāvalkā sejas maska un jāievēro divu metru distance.

    «Vietā, kur šobrīd stāvu, man apkārt ir cilvēki – viņi brauc ar riteņiem, spēlē tenisu, skeito. Dzīve turpinās. Tikai jāuzmanās no policistiem, kas šobrīd ir vislielākais bieds. Piemēram, šodien gāju pa ielu kopā ar draudzeni un policists man aizrādīja: «Kāpēc jums nav sejas maskas?» Paņēmu no draudzenes biezpiena sieriņu un nokodos, sakot policistam: «Es šobrīd ēdu.» Policists uz to atbildēja: «Ja ēd, tad viss kārtībā», un mēs šķīrāmies kā draugi.

    «Ar draudzeni jau izdomājām – nākamreiz, kad policists pienāks, es uzreiz sākšu bučoties ar Agni,» nosmej Madars.

    Viņš neslēpj, ka ik pa brīdim mēģina iebilst pret pandēmijā pieņemtajiem noteikumiem. «Nezinu, vai daru pareizi, bet cenšos parādīt, ka visam ir arī monētas otra puse. Saprotu, ka dažādie ierobežojumi ir labu un cēlu mērķu vārdā. Lai visi būtu veseli. Tajā pašā laikā – kas notiek ar cilvēkiem, kuriem šobrīd nav darba? Lielākā daļa biznesa šobrīd piespiedu kārtā tiek slēgti, savas durvis tie nekad neatvērs. Jābūt katra paša brīvai izvēlei – pārtraukt savu darbību vai ne, uz ielas valkāt sejas masku vai ne,» tā Madars.

    Gribētu apciemot vecākus

    «Ļoti daudz kas šobrīd atkarīgs arī no tā, kāds tu esi kā cilvēks,» atzīst Madars. «Aizvakar sastrīdējos veikalā ar apsargu. Teicu viņam, ka man riebjas valkāt masku, tādēļ tās man nav. Apsargs uz to atbildēja: «Es jūs saprotu, bet šādi diemžēl ir veikala noteikumi.» Viņš bija laipns un tik forši man visu paskaidroja, ka pie sevis nodomāju – tu esi pārāk kruts džeks, lai es tevi nerespektētu. Un uzvilku masku,» stāsta Madars.

    Viņš atzīst, ka labprāt tagad Latvijā apciemotu mammu un tēti, diemžēl jaunie likumi viņam to liedz. «Lai tiktu uz mājām, man šobrīd ir jāatrod kāda firma, kas varētu man uztaisīt darba nosūtījumu,» atklāj Madars, kas apsver arī šādu iespēju. Kopš pandēmijas sākuma Madaram jau ir izdevies būt vairākās valstīs – Amerikā, Apvienotajos Arābu Emirātos, Spānijā, Brazīlijā, arī Latvijā un Lietuvā.

    «Covid-19 testu esmu taisījis jau kādas astoņas reizes, un domāju – šis vīruss nav nekas tāds, no kā vajag tik ļoti baidīties.»

    Es, protams, ļoti jūtu līdzi cilvēkiem, kuri šobrīd slimo. Arī vairāki man zināmi cilvēki šo vīrusu ir izslimojuši. Manam draugam draudzene bija saslimusi ar Covid-19. Draugs gulēja kopā ar viņu gultā apskāvies un tā arī nesaslima,» atklāj Madars.

    «Esmu sazvērestības teoriju cienītājs, savulaik arī studēju finanses pie cilvēkiem, kas šobrīd strādā Eiropas Parlamentā. Uzskatu, ka viss, kas šobrīd notiek pasaulē, ir saistīts ar finansiālo krīzi. Nauda iet roku rokā kopā ar slimību. Ir vieglāk visu vainu novelt nevis uz cilvēkiem vai bankām, bet vīrusu,» teic Madars.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē