• Skandāls – NHL zvaigzni Artemiju Panarinu apsūdz latvietes piekaušanā

    Sabiedrība
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    12. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    Nacionālās hokeja līgas kluba Ņujorkas Rangers 29 gadus veco hokejistu trenera Oļega Znaroka znotu vaino 18 gadus vecas meitenes piekaušanā, kas notikusi pirms 10 gadiem.

    Par skandāla noklusēšanu 40 000?

    Par Rīgā 2011. gadā notikušu incidentu pagājušajā nedēļā pēkšņi ļoti atklāts kļuva Krievijas hokeja treneris Andrejs Nazarovs, kurš pirms daudziem gadiem trenēja NHL zvaigzni Artemiju Panarinu, kad viņš vēl spēlēja Kontinentālās hokeja līgas klubā Vitjaz.

    Nazarovs laikrakstam Komsomoļskaja Pravda pastāstīja, ka 2011. gada decembrī pēc tam, kad Vitjaz zaudēja Dinamo Rīga, Panarins kopā ar dažiem komandas biedriem devies uz bāru viesnīcā Radisson.

    «Tur viņam kaut kādu iemeslu dēļ neiepatikās kāda jauniņa iestādes apmeklētāja. Mūsu uzbrucējs ar vairākiem spēcīgiem sitieniem notrieca zemē 18 gadus vecu Latvijas pilsoni,» pavēstīja Nazarovs. Viņš apgalvoja, ka Panarinu aizturēja policija, un par notikušo tika sastādīts protokols. «Hokejistam draudēja krimināllieta un reāls cietumsods, taču par Panarinu iestājās Rīgas autoritātes.

    Bija pārrunas ar policijas priekšniecību. Tajās es nepiedalījos, taču dzirdēju ciparu – 40 000 eiro skaidrā naudā – par to, lai nobremzētu šo lietu,» apgalvoja Nazarovs.

    Treneris neslēpa, ka atklāt šo notikumu sabiedrībai viņu pamudinājusi Panarina uzvedība. «Viņš no Ņujorkas mācot dzīvot valsti, kura no viņa izveidoja cilvēku». Viņš hokejistam pārmeta «līdzpilsoņu aicināšanu uz nemieriem un sacelšanos, kā arī pieprasīšanu atbrīvot nekaunīgus noziedzniekus un meļus». Nazarovs arī norādīja, ka Panarins «aplej ar dubļiem valsti, kur ir dzimis un audzis».

    Nazarovs vienmēr ir bijis kaismīgs Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstītājs, savukārt Panarins šobrīd nekautrējas atbalstīt lielāko Kremļa opozicionāru Alekseju Navaļniju, kurš atrodas ieslodzījumā. Hokejists ne reizi vien intervijās kritizējis Krievijas prezidentu un varas iestādes. Iespējams, šie jaunā puiša izteikumi sadusmojuši Nazarovu, kurš norādīja, ka Panarins «spilgti kritizē dzimtās valsts likumus, bet aizmirst pats par saviem izgājieniem».

    Panarins vainu noliedz

    Krievu hokejists pēc Nazarova runām par kautiņu Rīgā šobrīd uz nezināmu laiku ir pametis Rangers. Šajās dienās viņš no saviem līdzjutējiem sociālajos tīklos saņem simtiem atbalsta vārdu. Fani cer, ka viņš iespējami drīz atgriezīsies uz ledus. Ar kluba Rangers starpniecību Panarins noraida visas Nazarova apsūdzības.

    Klubs šo stāstu nosauca par safabricētu. «Šī nepārprotami ir iebiedēšanas taktika, kas tiek izmantota pret Artemiju, vērtējot pēdējos politiskos notikumus,» teikts komandas paziņojumā. Arī KHL preses dienests norādīja, ka līga nav saņēmusi sūdzības par incidentu ar Artemiju Panarinu 2011. gada decembrī. Ja līga tādu būtu saņēmusi, KHL to izmeklētu, jo visus apgalvojumus par pārkāpumiem uztverot ļoti nopietni.

    Nazarovs krietni pārspīlējot

    Par šādu skandālu neesot dzirdējis arī Dinamo Rīgas padomes priekšsēdētājs Juris Savickis. Vienīgais no līdz šim zināmajiem, kuram vēl atmiņā ir palicis kāds starpgadījums Rīgas viesnīcā 2011. gadā, ir Panarina bijušais komandas biedrs – Mihails Aņisins, ar kuru Panarins tolaik dzīvojis vienā istabiņā.

    Viņš Krievijas izdevumam Sport-Express.ru gan apgalvoja, ka Nazarovs krietni sabiezinājis krāsas. Viņš atzina, ka toreiz kādā no viesnīcas Rīgas bāriem noticis incidents, taču nekādu sitienu, kuri tiek inkriminēti Panarinam, gan neesot bijis. «Tur bija viena kompānija. Vai nu mēs viņas aicinājām dejot, vai arī kāda no viņām mums pateica kaut ko rupju, es precīzi neatceros. Taču sitienu nebija.»

    «Meitenes pašas bija galīgi piedzērušās,» 10 gadus senos noteikumus atminas Aņisins.

    «Lielākais, kas varēja būt, – Tjoma nedaudz atgrūda no sevis vienu no meitenēm. Un arī nav fakta, ka tas notika. Sitieni, vēl jo vairāk sasista seja, pavisam noteikti nebija. Jūs taču varat iedomāties, ko ar tevi izdarīs, ja iekulsies šādā skandālā ārzemēs. Kārtīgas meitenes, kurām ir 18 gadi, trijos naktī krogos nesēž. Viņas taču ne tāpat vien klejoja pa viesnīcu tik vēlā nakts stundā. Viņu tur bija divas trīs kompānijas. Iespējams, no viņiem bija neliela provokācija, lai varētu dabūt naudu no slaveniem hokejistiem,» spriež Aņisins.

    Viņš atminas, ka notikuma vietā ieradusies arī policija, bet tas jau noticis, kad sportisti bija devušies gulēt. Kā atminas Aņisins, pēc atgriešanās Krievijā Panarinam bijusi audzinoša saruna ar kluba ģenerālmenedžeri un viņam arī piespriests kāds naudassods.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē