• Skandalozais mākslinieks Kristians Brekte un kuratore Auguste Petre vairs nav pāris

    Sekss
    Evija Kalnbērza
    29. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kristians Brekte
    Foto: MATĪSS MARKOVSKIS
    Kristians Brekte
    Skandalozais mākslinieks vairs nav kopā ar gleznotājas Annas Heinrihsones meitu. Tagad viņiem esot tikai draudzīgas attiecības.

    Auguste Petre pēc diploma saņemšanas Latvijas Mākslas akadēmijas izlaidumā fotogrāfam labprāt pozēja kopā ar mammu kostīmu mākslinieci Annu Heinrihsoni un vecvecākiem – māksliniekiem Ivaru un Helēnu Heinrihsoniem. Turpat netālu ar citiem studentiem saviesīgi tērzēja arī Vides mākslas nodaļas pasniedzējs Kristians Brekte.

    Vaicāta, vai uz ģimenes bildi nevajadzētu sagaidīt arī Kristianu, ar kuru Augustei ilgu laiku bija romantiskas attiecības, absolvente paziņoja, ka Kristians vairs nav viņas ģimenē, abiem esot saglabājušās vien draudzīgas un koleģiālas attiecības.

    Augusti Petri un Kristianu Brekti kā pāri pirmo reizi PDz pamanīja pirms divarpus gadiem Brektes personālizstādē Kristians666tatoo galerijā Bastejs. Toreiz uz atklāšanu bija ieradusies arī Kristiana agrākā mīļotā mākslas vēsturniece Elīna Sproģe. Arī vēlāk Auguste un Kristians allaž pasākumus apmeklēja kopā. Oktobrī Auguste bija kuratore Brektes savdabīgajai personālizstādei Kultūras altāris.

    Sarunā ar PDz Auguste atklāja, ka viņas iegūtā specialitāte ir māksla kuratore, un atzīmēja, ka studiju virziena izvēli nekādi neesot ietekmējis nu jau bijušais draugs vai viņas mākslinieku ģimene.

    «Sākumā studēju Kultūras akadēmijā Starpkultūru sakarus ar Itāliju un jau studiju laikā atklāju, ka man patīk rakstīt par mākslu,» sacīja Petre, kas savulaik strādājusi vietnē artteritory.com. Heinrihsones meitas sirdslieta likumsakarīgi rezultējusies ar pāriešanu uz Latvijas Mākslas akadēmijas vēsturniekiem, vēlāk – kuratoriem.

    Augustā Rīgā būs skatāma viņas organizēta septiņu jauno mākslinieku izstāde, bet jūlija beigās viņa būs kuratore Kristiana Brektes un Modra Svilāna izstādei ALL’ARM. Auguste jau agrāk akcentējusi, ka viņu saista tas, cik patiesi Brekte pievēršas sev interesējošu tēmu izpētei, tādēļ viņu radošā sadarbība, visticamāk, nepārtrūks. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē