• Sievastēvs Lingam uzceļ pieminekli: Tas ir mans sveicinājums Gvido

    Piemineklis
    Evija Kalnbērza
    8. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    Tagad ikviens Gvido Lingas fans viegli varēs atrast mūziķa atdusas vietu – Meža kapos slejas gandrīz divus metrus augsts piemineklis. To izveidojis viņa sievastēvs.

    Decembrī apritēs gads, kopš 51 gada vecumā mūžībā tika pavadīts mūziķis Gvido Linga. Viņu zemes klēpī guldīja blakus Gvido mīļajai mammai Ārijai Lingai.

    Tagad mūziķa nāves gadadienā tuvinieki, draugi un talanta cienītāji varēs pieminēt Gvido pie granītā veidota pieminekļa, kas kopš 20. novembra slejas Meža kapos.

    Tā idejas autors ir Lingas atraitnes Evijas tētis Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības katedras vadītājs Bruno Strautiņš.

    Sarunā ar PDz viņš saka: «Piemineklis savā ziņā ir mans sveicinājums Gvido.» Tā ideja ir rūpīgi izstrādāta un pārdomāta.

    «Gribējās reflektēt gan par Gvido, gan viņa mūziku, gan grupas iekšējo būtību un radošo līniju. Manuprāt, tas nevarēja būt tāds vienkāršs, statisks objekts. Tam jābūt kam skarbākam un dinamiskākam – tādam, kāda bija Gvido mūzika, viņa mākslas kredo. Piemineklim ir abstrahētas formas, tur var nolasīt burtu L, ir ietverts arī grupas logo un mikrofons. Tā ir mana vīzija, kas veidojusies caur manām izjūtām. Nebija noteikts konkrēts termiņš, kad piemineklim jābūt gatavam. Realizējās ideja, sameklēju materiālu, un kopā ar palīgiem strādājām,» stāsta Gvido Lingas sievastēvs.

    Znota pēkšņā aiziešana arī viņam bija liels trieciens. Ārsti piecas dienas cīnījās par mūziķa dzīvību, un ģimene ļoti cerēja, ka Gvido no slimnīcas atgriezīsies. Taču liktenis bija lēmis citādi.

    «Viņš vienmēr bija viesmīlīgs, smaidīgs un laipns. Ja uz skatuves Gvido izpildīja tādu skarbāku rokmūziku, tad pēc dabas viņš bija ļoti labestīgs, un man ar viņu bija ļoti labas attiecības. Arī savus grupas biedrus Gvido prata saliedēt un savu viedokli, kādā virzienā strādāt, vienmēr izteica bez asumiem, diplomātiski,» saka tēlnieks.

    Gvido Lingas brālis režisors Igors Linga PDz atklāj – piemineklis veidots par ģimenes, kā arī mūziķa draugu un fanu līdzekļiem.

    Daļa summas pieminekļa veidošanai mūziķa sievas Evijas Lingas darba kolēģi saziedoja jau pagājušajos Ziemassvētkos, kad notika atvadīšanās no Gvido, 1000 eiro pieminekļa izveidei piešķīra Igora Lingas pārziņā esošais Mūzikas Video Kanāls un Latvijas Šlāgerkanāls, daļu sedza arī pats pieminekļa autors. Kopumā piemineklis izmaksājis ap divarpus tūkstoši eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē