• «Sievai tas ir liels trieciens…» Atvadās no Georga Andrejeva

    Sabiedrība
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    27. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Velta Čebotarenoka un Georgs Andrejevs ar sievu Anitu.
    Foto: F64
    Velta Čebotarenoka un Georgs Andrejevs ar sievu Anitu.
    Šodien Doma baznīcā ļaudis atvadās no bijušā ārlietu ministra, ārsta un zinātnieka Georga Andrejeva. Viņa mūžs aprāvās trīs mēnešus pirms 90. jubilejas.

    «Viņš bija tik štrams, likās, ka 90 gadus noteikti sagaidīs. Neviens negaidīja, ka tas var notikt. Viņš bija možs, varbūt nedaudz ierobežots kustībās – 89 gadi tomēr, bet fiziski un garīgi viņš bija ļoti stiprs,» PDz atzīst 4. maija deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka, kas ar Georgu Andrejevu pēdējos gadus uzturēja kontaktus.

    Velta stāsta, ka sievai Anitai vīra aiziešana ir smags trieciens. «Viņi taču visu mūžu bija kopā nodzīvojuši. Iepazinās toreizējā Medicīnas institūtā. Georgs gāja iesniegt dokumentus, un tieši tobrīd, jau nodevusi dokumentus, nāca ārā Anita. Viņi viens otru ieraudzīja, divus gadus draudzējās un tad svinēja kāzas…

    Un mīlestība 68 gadu garumā viņus nepameta.»

    Atzīmējot Georga Andrejeva 86. dzimšanas dienu, Latvijas Universitātes Mazajā aulā laikabiedru un ģimenes lokā svinīgi tika atvērti viņa memuāri Man dāvātais laiks, kuros atspoguļota visa Georga dzīve. Viņa sievas Anitas vārds todien tika pieminēts bieži. Visi kā viens sacīja – bez viņas atbalsta daudz kas nebūtu iespējams. Anita, raksturojot vīru, PDz toreiz pauda: «Georgs ir ļoti draudzīgs un vienkāršs savā būtībā. Visi cilvēki viņam ir vienādi. Viņš nekad nešķiro – profesors, ārsts vai sanitārs. Katrs pie viņa var pieiet un pajautāt padomu. Georgs ir patiess, viņā nav nekādas uzspēles, un tas jau arī paņem cilvēkus…»

    Viņa atzina, ka vairāk par visu viņai ar Georgu gribētos vienkārši aizbraukt kaut kur pie jūras un drusku atpūsties. «Nekur tālu – tepat Latvijā, jo savā dzīvē jau daudz kur esam bijuši. Esam dzīvojuši Kanādā, Francijā, Beļģijā… Tagad gribam tepat pastaigāt gar jūras krastu. Vēl ne tik sen mēs ar Georgu vizinājāmies ar riteņiem, braucām ar slaloma un distanču slēpēm. Kopām dārzu, jo mums ļoti patīk puķes. Gadi iet, un abiem tagad sāp kājas. Visur, kur gribētos, aiziet vairs nevaram, taču mums patīk mūzika, interesē kultūras dzīve. Tāpēc regulāri ejam uz operu, mums ir abonements Latvijas Nacionālajā teātrī. Mums ir daudz kopēja, bet pāri visam – medicīna,» toreiz smaidot atzinās Andrejeva sieva.

    Vairāk lasiet žurnālā «Privātā Dzīve».

    • Slavenības laužas politikā: Bērziņš ziedo savu dzimšanas dienu, Danilāns: «Kauns jau mazliet ir…», Briedis ies caur elli un neapstāsies
    • Rūdītais vecpuisis Lauris Dzelzītis beidzot iemīlējies?
    • Apprecējies Renāra Kaupera dēls
    • Gluzunovs šķiras no taizemietes. Viņa to pat nenojauš!
    • Reiniks un Rešetins saplēšas par vīriešiem kleitās
    • Aija Andrejeva izvadā pa tēva Alex jaunības dienu takām
    • Mirdza Martinsone bažījas, vai spēs nomaksāt rēķinus
    Privātā Dzīve nr30

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē