• Senatnīgā kleita un tumši brūni mati – Rēzija Kalniņa filmējas jaunā latviešu seriālā

    Kino un TV
    Gita Vīksne
    17. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: ĢIRTS OZOLIŅŠ (F64)
    «Man patīk, ka pēc omikrona piedzīvojuma, pirmās dienas varu pavadīt tieši šeit. Nelēkt uzreiz iekšā ātrvilcienā, bet kādu brīdi pavizināties ar šo senatnīgo bānīti,» nosaka aktrise Rēzija Kalniņa, kas šā gada sākumā izslimojusi koronavīrusu.

    Tērpusies senatnīgā kleitā un tikusi pie tumši brūniem matiem, kas sakārtoti elegantā frizūrā, Rēzija atzīst – jūtoties ļoti labi, filmējoties tieši šādā ampluā. Šobrīd seriālamn dots nosaukums «Mazā Anna».

    «Tas ir pilnībā mans laiks! Šai lomai man palīgā nāk mamma, jo arī viņa, līdzīgi kā man uzticētā Marija, bija ļoti stingra. Iekšēji sirdī – ļoti mīloša sieviete, kas baidās pieķerties kādam un viņu iemīlēt, jo – ja nu tas sāpēs,» par sev uzticēto lomu saka Rēzija.

    Viņa neslēpj, ka četru stundu garo ceļu, kas jāmēro no mājām Mārupē uz Vecpiebalgu un atpakaļ, viņa neveicot, tā vietā izvēloties nakšņot blakus filmēšanas vietai.

    «Kad filmējām te pagājušajā vasarā, dzīvoju 100 metru no sava papa mājas,» atminas Rēzija, kuras tēva komponista Imanta Kalniņa māja atrodas netālu no «Kalna Alitēnu» senatnīgā nama.

    «Arī tagad būšu kaut kur tepat uz vietas. Tā kā seriāla darbība notiek citā gadsimtā, man ir nepieciešams arī pauzēs starp filmēšanos palikt tajā paša vidē. Līdzīgi kā aktieris Romualds Ancāns – brīdī, kad mēs filmējām «Rūdolfa mantojumu», nakšņoja mājā, kurā šī filma tika uzņemta,» atklāj Rēzija.

    «Man ļoti patīk strādāt ar Uldi, jo viņš ir režisors, kurš pieņem arī aktieru idejas, un mēs radām tēlu kopā. Uldim ir arī laba humora izjūta. Viņš ir arī ārkārtīgi tolerants un empātisks cilvēks,» režisoru slavē Rēzija.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē