• Sējāns dod ļoti noderīgu padomu, kur likt sapuvušos ābolus?

    Dārzs
    Gita Vīksne
    2. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Juris un Baiba Sējāni.
    Foto: F64
    Juris un Baiba Sējāni.
    Dzintaru koncertzālē 4. septembrī skanēs grupas «Pērkons» un Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts. Žurnāls «Privātā Dzīve» ielūkojās Latvijas roka veterāna Jura Sējāna dārzā Asaros, kur viņš kopā ar sievu Baibu uzbūris īstu paradīzi.

    «Mājā, ap kuru iekārtots dārzs, savulaik dzīvoja mana vecāmāte. Dārza vietā bija zemeņu lauks, kas pirms 35 gadiem, kad mēs te atnācām dzīvot, jau bija pārvērties par pļavu. Sākot veidot šeit dārzu, pirmās iestādījām ābeles. Lielo vēju dēļ diemžēl viena šogad nogāzās,» stāsta grupas «Pērkons» ģitārists Juris Sējāns.

    Viņš atklāj viltību, kā ticis pie kupla dzīvžoga, kas ieskauj 1360 kvadrātmetru lielo dārza teritoriju: «Savācam sapuvušos ābolus un liekam zem tūjām, kurām tas ļoti patīk. Mūsu tūjām nu jau ir 15 gadi. Gada sākumā tās bija vēl pa metru garākas, bet arboristi tās nesen apcirpa,» atklāj Jura sieva Baiba.

    «Sākumā tūju dzīvžogu gribējām veidot paši, bet nu jau divus gadus uzticam profesionāļiem. Tik augstu vairs nerāpjamies,» saka Baiba.

    Ģitārists uzsver, ka dārza galvenā saimniece esot sieva, bet Baiba slavē Juri par čaklu līdzdalību. «Tēvs viņam iemācījis dažādus darbus. Tik superīgi, ka viņš tos prot,» priecājas viņa. «Dārzā roku bedres, pļauju zāli, esmu ierīkojis apūdeņošanas sistēmu un, kad vajag, pabaroju visu, kas te aug, ar labu mēslojumu,» piebilst Juris.

    Sējānu paradīze Asaros

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē