• Sandras Kalnietes krāšņais tērps tapis gadu: Tāda nav nevienai!

    Stils
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    18. septembris, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: KASPARS KRAFTS (F64)
    Uz Amerikas operas karalienes Renē Flemingas koncertu Dzintaru koncertzālē Eiropas Parlamenta deputāte bija saposusies tā, ka uz viņas grezno tērpu atskatījās visi.

    Sarunā ar PDz Sandra Kalnietes atzīst – tādu tērpu kā viņai nekur nav iespējams nopirkt. «Šādas ekskluzīvas lietas darinu pati. Mētelis ir interesants ar to, ko pa gabalu nemaz nevar redzēt. Tas ir stepēts ar maziem dūrieniem, un tiem izlietoti vairāk nekā 800 metri zīda diega,» stāsta politiķe.

    «Iedomājaties, cik ilgi es pie šī mēteļa esmu strādājusi? Aptuveni gadu! Mani vairāk par valkāšanu interesē pats radīšanas process. Jā, tam nepieciešama pacietība, bet tā man ir,» atzīst Kalniete, piebilstot – izšūšana viņai ir kā relaksācijas vai meditācijas veids.

    «Zilās krāsas izvēle izrietēja no puķotā auduma. Tas ir mana vīra indonēziešu krekls, kuru viņš vairs nevalkāja, taču tam bija ļoti skaistas krāsas. Piemeklēju zilu dabiskā zīda taftu, un tas kopā izskatās ļoti harmoniski un gaumīgi,» par savu karalisko mēteli stāsta viņa.  Iedvesmu mēteļa veidošanai viņa smēlusies no Austrumiem. «Austrumniekiem ir tāds apģērba veids – kaftāns –, un šis ir kaut kas līdzīgs, bet Eiropas izpratnē tas ir mētelis,» skaidro politiķe.

    FOTO: KASPARS KRAFTS (F64)

    «Mans mērķis nav izskatīties kā neviens cits. Tie laiki ir pagājuši. Man patīk redzēt, cik tā lieta ir skaista,» atzīstas viņa un atklāj, ka ir padomā jau vairāki citi smalki projekti.

    «Kad pie tiem ķeršos, nezinu, bet skaidrs, ka tie būs ilgstoši,» teic Kalniete. Pirms mēneša politiķe Rundāles pils muzejam uzdāvinājusi pagājušā gadsimta sākuma galdautu.

    «Tam pilnībā bija izirušas auduma daļas, bet bija saglabājušās ļoti skaistas mežģīnes. Lai galdautu atjaunotu, strādāju divus gadus, brīžiem pat ar palielināmo stiklu. Nu šo galdautu varēs aplūkot Rundāles pils kapelā,» gandarīta ir viņa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē