• Saeimas deputāts Augulis dod pajumti vācu dogam: Čīno ir vienkārši brīnišķīgs suns!

    Mājas mīluļi
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    20. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64, no privātā arhīva
    «Mani sauc Čīno, esmu 3 gadus vecs, foršs džeks. Es vakar atbraucu uz savām jaunajām mājām,» tā Saeimas deputāts pavēstīja par savu jauno ģimenes locekli, kurš neilgajā suņa dzīvē pieredzējis daudz – nodevību, bailes, badu, neziņu…

    Uzzinot suņa sarežģīto dzīvesstāstu, Auguļu ģimene pieņēma lēmumu dāvāt vācu dogam mājas. «Mums ļoti patīk šī suņu šķirne, īpaši sievai, kura fano par dogiem no bērnības. Mājās mums jau ir viens vācu dogs – meitenīte, kurai tagad ir septiņi mēneši,» stāsta Uldis Augulis.

    «Čīno nav no patversmes. Par viņu uzzinājām no suņu kluba. Šim sunim nav bijis viegls liktenis. Kad tas vēl bija mazs, aizceļoja no Latvijas uz Somiju. Taču Somijā suņa saimnieki no viņa atteicās. Viņi bija vegāni un par tādu bija centušies pataisīt arī suni. Čīno bija ļoti nobadināts. Somijā viņam atrada citu saimnieci, taču ar kundzīti gadījās nelaime – viņa salauza gūžu un no Čīno atkal atteicās,» suņa dzīvesstāstu atklāj politiķis. Pēc notikušā Somijā tika pieņemts lēmums suni vest atpakaļ uz Latviju.

    «Te viņam bija atrasta pagaidu ģimene. Kad uzzinājām par Čīno, pieteicāmies klubā, ka mēs varētu viņu ņemt pie sevis. Pret lēmumu izturējāmies ļoti atbildīgi. Sākumā braucām pie suņa ciemos. Gribējām, lai mūsu suns ar Čīno aprod, lai bērni iepazīstas, lai jaunais suns iepazīst apkārtni. Gluži kā ar audžubērnu – devāmies vairākas reizes skatīties, lai saprastu, vai mēs viņam patīkam,» atceras Augulis.

    Saeimas deputāts neslēpj – lēmums dot mājas vēl vienam vācu dogam, kurš nav vis nekāds dekoratīvais sunītis, bet gigantiska suņu šķirne, tika rūpīgi izsvērts. «Suns tomēr ir liels, bet mums mājās ir mazi bērni, turklāt sunim esam jau ceturtā ģimene.

    Gan psiholoģiski, gan fiziski suns bija daudz cietis. Tāpēc tas bija riskanti. Taču ne mirkli šo lēmumu neesam nožēlojuši.

    Čīno ir vienkārši brīnišķīgs suns! Jā, viņš pagaidām uzvedas vēl nedroši un tramīgi, visur man staigā pakaļ kā aste. Acīmredzot baidās, ka cilvēks atkal varētu viņu nodot. Taču mēs viņam sniedzam to mīlestību un māju sajūtu, kas šim sunim bijusi liegta. Viņš jūtas labi.» Arī Auguļu melnbaltā vācu doga kucīte Skubija draudzīgi uzņēma Čīno. «Viņa jau vēl kucēns, grib visu laiku spēlēties. Tāpēc ir ļoti laimīga, ka nu mājās ir rotaļu biedrs.»

    Čīno ir ar lieliskiem ciltsrakstiem. «Klubs saka – šis suns ir labs gan pavairošanai, gan izstādēm, jo Čīno ir patiešām skaists, ar nevainojamu eksterjeru. Neesam domājuši par nopietnu izstāžu karjeru ar mūsu suņiem, taču, ja klubs palūgs, noteikti uz kādu aizbrauksim, lai gan tas nav mūsu pašmērķis.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē