• Rūta Reinika dēliņam rada grāmatu – iesaistās visa ģimene

    Grāmatas bērniem
    Anastasija Kuzminova
    4. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: INSTAGRAM, NO PRIVĀTĀ ARHĪVA
    Ja nevari atrast to, ko vēlies, uztaisi pats! Tā, meklējot grāmatnīcā piemērotu grāmatu savam mazajam dēlam, Rūta Reinika nolēma iesaistīt savu radošo ģimeni un radīt tādu kopīgiem spēkiem.

    «Meklēju interneta veikalos un grāmatnīcās bērnu grāmatas ar tik skaistām ilustrācijām, kādas bija manā bērnībā. Piemēram, Margaritas Stārastes grāmatās bija dikti mīļi zvēriņi. Taču tagad topā lielākoties ir modernie, abstraktie zīmējumi,» PDz stāsta Rūta Reinika. Šie novērojumi viņu arī pamudināja ķerties pie grāmatas radīšanas savam dēlam Ričiņam. Rūta saka: nosūtījusi savu vēlēšanos kosmosā un drīz vien saņēmusi atbildi.

    «Kādu dienu dēls izķemmēja visu mūsu grāmatu plauktu, un, kārtojot grāmatas atpakaļ, uzdūros savas vecmāmiņas Veronikas dzejoļu krājumiem. Teju pirms 20 gadiem viņa izdeva trīs dzejoļu grāmatas bērniem. Pāršķirstīju tās un sapratu, cik forši un humora pilni ir viņas dzejoļi. Kad tos lasi, vari pilnībā uzburt notiekošā ainu,» par savas vecmāmiņas, bijušās skolotājas un Auru pamatskolas direktores Veronikas Reinikas darbiem stāsta Rūta.

    «Tāpēc nolēmu izdot grāmatu ar Ričiņa vecvecmammas dzejoļiem un tādām ilustrācijām, kādas es vēlētos redzēt. Izstāstīju savu ieceri brālim. Tā kā bieži izskan pārmetumi, ka YouTube trūkst satura maziem bērniem latviešu valodā, iedrošināju Lauri uzrakstīt melodijas omes dzejai,» atklāj viņa. Tā pamazām radies vesels ģimenes projekts.

    Rūta tajā ir producente, ome – dzejniece, brālis Lauris Reiniks sacer mūziku un iedzied omītes dzejoļus, bet mazais Ričards viņiem visiem ir iedvesmas avots un projekta vadītājs.

    Arī grāmatas nosaukums Ričijs Rū ir par godu mazajam Ričardam, kas savai māmiņai ir kā mīļš lācītis.

    «Ričiņam ir gads un divi mēneši, viņš vēl nerunā, bet viņa smieklus gan mēs varētu ierakstīt. Ričards ir līdzās ierakstos un testē iznākumu. Pagaidām viņam viss ļoti patīk,» priecājas Rūta.

    Patlaban jau pilnā sparā rit darbs ierakstu studijā, kur 11 dzejoļi kļūs par bērnu dziesmiņām. «Līdz šim viss ir sanācis tieši tā, kā biju iedomājusies. Arī tie, kas noklausījušies iznākumu, slavēja,» atzīst Ričarda mamma.

    Kaut dziesmas top, Reiniki vēl nezina, kādā formā tās būs pieejamas. «Daudziem cilvēkiem mūsdienas nemaz nav, kur klausīties diskus, tādēļ nezinu, vai galarezultāts būs šādā taustāma albuma formātā. Domājam par QR kodiem grāmatā. Tos noskenējot telefonā, atvērtos YouTube links, kur dziesmu varētu arī noklausīties. Dziesmas būs pieejamas arī straumēšanas platformās. Iespējams, būs arī notis, lai bērnudārza audzinātājas varētu šīs dziesmiņas mācīt bērniem,» plāno viņa.

    Rūta atzīst viņas radošā iecere ģimeni vēl vairāk satuvinājusi. «Mēs biežāk tikāmies, dziedājām, likām kopā idejas. Man prieks, ka arī Ričiņš šajā visā ir iesaistīts – bērnam tas nāk par labu,» pārliecināta ir uzņēmīgā māmiņa. Rūta cer, ka ģimenes projekts dienas gaismu ieraudzīs jau šajā rudenī.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē