• Rīgas domes deputāti Ievu Branti sodīs par matu griešanu mežā?

    Sabiedrība
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Gita Vīksne
    Evija Kalnbērza
    24. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Rīgas domes deputātes safrizēšana mežā noslēgusies ar policijas iesaistīšanos, un ir uzsākts administratīvais process par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu neievērošanu.

    Februāra sākumā Ieva Brante un stiliste Zane Melnace dalījās ar video, kur redzams, kā Zane mežā apgriež Ievai matus. Valsts policija to izskata kā ārkārtējās situācijas laikā sniegtu skaistumkopšanas pakalpojumu, kas jau kopš pērnā gada beigām valstī ir aizliegts.

    «Par to, ka uzsākts administratīvais process, uzzināju no kolēģes, kas atsūtīja ziņu: «Kad tev nest uz cietumu sausiņus?» Neesmu gan aicināta sniegt informāciju vai paskaidrojumus. Tomēr policijai nevajag krist krāgā. Lai cik muļķīgi mums nešķistu valdības pieņemtie lēmumi, policijai jādara savs darbs. Viņiem juridiski jāizvērtē, vai tiešām noticis pārkāpums un kā tas būtu sodāms. Policijas pieņemtais lēmums noteikti būs pārsūdzams, jo dzīvojam tiesiskā un demokrātiskā valstī.

    Savā ziņā pat priecājos par šo procesu – ja tiks uzlikts naudas sods, no manas puses būs pārsūdzība,» PDz saka Brante.

    «Ļoti gribu redzēt, kāds būs tiesas pamatojums. Paļaujos uz tiesas saprātu un ceru, ka taisnība uzvarēs,» teic viņa un piebilst – ja vajadzēs, gatava vērsties arī Satversmes tiesā.

    Brante ir pārliecināta, ka epidemioloģiskos drošības pasākumus nav pārkāpusi. «Es nesaņēmu skaistumkopšanas pakalpojumu. Tā bija akcija, lai pievērstu uzmanību tam, cik neloģisks ir valdības pieņemtais lēmums. Tika ievēroti visi drošības noteikumi – mums bija maskas, meistarei arī cimdi, tika lietoti dezinfekcijas līdzekļi. Viss notika zem klajas debess. Ir jautājums – par ko tad mēs cīnāmies?

    Lai valstī netiktu sniegti skaistumkopšanas pakalpojumi vai lai tiktu apkarots Covid-19? Manuprāt, speciālisti var nodrošināt pakalpojumam drošu vidi,» teic viņa. Brante saņēmusi pārmetumus, kāpēc neesot mēģinājusi šo jautājumu atrisināt kā Rīgas domes deputāte.

    «Es mēģināju, taču tam netika pievērsta uzmanība. Esmu atbalstījusi skaistumkopšanas speciālistus gan piketā pie Saeimas, gan piedalījos divu vēstuļu rakstīšanā valdībai, taču tas nestrādā. Tikai šī loģiskā norāde uz neloģisko lēmumu beidzot ir radījusi kādu rezonansi,» uzskata viņa. «Šis ir brīdis, kad jāsāk domāt, kā dzīvosim tālāk. Mums jāiemācās apkarot Covid-19, nesagraujot ģimenes,» uzsvēra Ieva.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē