• Rīgas dome pārtrauc pilnībā apmaksāt Ūdrīša aprūpi mājās saņemto dāvanu dēļ

    Aprūpe
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Rīgas dome paziņojusi, ka pilnībā vairs neapmaksās ratiņkrēslā esošā Rolanda Baloža-Ūdra aprūpi mājās, jo ģimene šim atbalstam vairs nekvalificējas, ziņo «Delfi».

    Tam par iemeslu kļuvusi Rolanda Baloža-Ūdra sievas Ilonas iesniegtā iztikas līdzekļu deklarācija. Sociālā dienesta darbinieki konstatējuši, ka ienākumi šajā laikā uz vienu ģimenes locekli pavisam nedaudz esot pārsnieguši 500 eiro slieksni.

    Tiklīdz šī robeža tiek pārsniegta, tā ģimenei pašai jāpiemaksā par aprūpi mājās, vēsta “Delfi”. Aprīlī ģimenei bija jāpiemaksā 130 eiro.

    Papildus ienākumi decembra, janvāra un februāra mēnesī radušies no autoratlīdzībām un saņemtajām jubilejas dāvanām.

    «Nu, jā. Laikam nav paredzēts, ka man ir dzimšanas diena vai kāda dāvana, ka ir kaut kas. Tas nav paredzēts. Ir paredzēts vilkt dzīvību, bet nav paredzēts, ka esam arī cilvēki,» portālam «Delfi» atzīst Ūdrīša sieva.

    Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice portālam “Delfi” norāda, ka atbalsts neesot atņemts pilnībā, tomēr ģimenei no sava maciņa būs jāsedz daļu izmaksas. Sociālajam dienestam neesot jāvērtē naudas izcelsmi kontā, turklāt dienestam nemaz neesot tādu tiesību.

    “Ja ir pārsniegta 500 eiro robeža, Rīgas dome par pakalpojumu turpina daļēji maksāt. Ja naudas kontā ir apgrozījums, tad tam nav nozīmes, vai tā ir dāvana. Mēs redzam, ka ir kustība," skaidro Rīgas domē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē