• Rīgā traģiski gājis bojā latviešu mūziķis, kuru uz gājēju pārejas notrieca dzērājšoferis

    Traģēdija
    Santa.lv
    Santa.lv
    24. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no TV3 raidījuma "Degpunktā" sižeta
    Traģiskā ceļu satiksmes negadījumā dzīvību zaudējis latviešu mūziķis, kuru notrieca dzērājšoferis ar BMW automašīnu, vēsta «Degpunktā».

    Pirms pāris dienām Ķengaragā, Maskavas ielā, gāja bojā Andrejs Šmelovs. Vīrietis bija talantīgs bundzinieks, kas strādāja ar vairākiem kolektīviem, kā arī muzicēja izrādēs Mihaila Čehova teātrī. Pēc mēneša, 22. septembrī, Andrejs būtu svinējis 37 gadu jubileju, taču viņa dzīvi pārtrauca dzērājšoferis. Liktenīgajā vakarā ar muzikantu kopā bija viņa bērnības draugs, arī vārdā Andrejs.

    «Atnācām pie gājēju pārejas, viņš bija pa labi, es tuvāk pogai, nospiedu to, luksoforā iedegās zaļā gaisma, un es sāku iet, skatoties, vai auto apstājas. Vidējā joslā mašīnas apstājās, arī labajā neviens nebrauca, skatos, kad pēkšņi lielā ātrumā kāda mašīna man brauca tieši virsū,» «Degpunktā» stāsta mūziķa draugs.

    BMW transportlīdzeklis traucās lielā ātrumā pa autobusu joslu, bet tā vadītājs neņēma vērā, ka priekšā ir regulējama gājēju pāreja. Andrejs instinktīvi palēca uz priekšu un tikai aptuveni nojauta, ka par mata tiesu izvairījies no nāves. Tajā pat brīdī pusmetru aiz viņa atskanēja apdullinošs troksnis.

    «Viņš aizlidoja 20–30 metrus uz priekšu, mašīna neapstājās uzreiz, brauca tālāk. Nesapratu, kas noticis. Domāju, ka draugs blakus man vai vēl nav ticis līdz gājēju pārejai. Kad pagriezos pa labi, redzēju, ka cilvēks lido. Nedomāju, ka tas ir Andrejs. Man bija šoks, neko nevarēju darīt. Zvanīju “ātrajiem». Redzēju, ka viņš bija sasists,” stāsta Andrejs.

    Vairāk par notikušo raidījuma «Degpunktā» sižetā:

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē