• Režisors Andris Gauja debitē kā aktieris: Jo sarežģītāks tēls, jo labāk!

    Kino un TV
    Gita Vīksne
    11. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: DMITRIJS SUĻŽICS (F64), FACEBOOK
    Augusta izskaņā pirmizrādi piedzīvoja latviešu komēdija Tizlenes. Uz pirmo seansu kinolentes galvenie varoņi ieradās kopā ar saviem pašiem tuvākajiem cilvēkiem.

    Režisora Andra Gaujas debiju kā aktierim komēdijā viņa sieva Elza novērtēja ar sirsnīgiem smiekliem. «Nekas neatlika, bija vien jānotic sev kā aktierim,» PDz atzīst Andris, kurš filmā atveido dīvainu puisi.

    «Šī ir mana debija pilnmetrāžas kino lomā, pat ja tā bija epizodiska. Režisore deva lielu brīvību tēla izveidē, tas, no vienas puses, visu padarīja sarežģītāku, jo es patiesībā nezinu, ko nozīmē tie creepy (dīvaini – no angļu val.) džeki pieturās. Katrā ziņā centos nekļūt par kaut kādu maniakālu sērijslepkavu, drīzāk par vientuļu un drusku kompleksainu wannabe (pašpasludinātu – no angļu val.) rokzvaigzni, kam īsti nav izdevies par tādu kļūt, un tādēļ sabiedriskā transporta pieturās mēģinu pierādīt pretējo, proti, ka es taču neesmu sliktāks par Elvisu Presliju!» smej Andris.

    «Paldies grima un stila māksliniecēm par to, ka viņas spēja no manas mūžīgās matu cirtas pāri puspierei uzkasīt kaut ko tik ekstravagantu, kā arī manam kalsnajam augumam pielāgot tik iznesīgu retro tērpu,» teic Gauja.

    Režisors neslēpj, ka nu āķis ir lūpā un viņš esot atvērts jauniem lomu piedāvājumiem. «Jo sarežģītāks tēls, jo labāk! Kaut gan Andris Keišs, kad uzņēmām Nekas mūs neapturēs, kādā jautrošanās brīdī paguva iedot savu vērtējumu par manu aktiera talantu tieši divos vārdos: «Tikai komēdijās!» Tas, protams, ir kompliments, tāpat kā režisores uzticēšanās, piesaistīdama raibajam Tizleņu aktieru kolektīvam arī mani,» paziņo režisors.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē