• Rešetins un Zutis stājas Zemessardzē

    Karš
    Gita Vīksne
    2. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Redzot baisos notikumus Ukrainā un Kremļa vardarbīgo dabu, režisors Intars Rešetins un bokseris Kristaps Zutis nolēmuši stāties Zemessardzē. Intars grib saprast, kā šaut, ja vajadzēt, bet Kristaps uzskata – tas jādara ikvienam Latvijas vīrietim.

    «Latvijai nedraud uzbrukums, bet mēs redzam kaimiņu Krievijas agresiju pret ukraiņiem un Kremļa vardarbīgo dabu. Tādēļ aicinu katru Latvijas pilsoni, vīriešus un sievietes, stājieties Zemessardzē! Apgūstiet iemaņas, lai būtu gatavi godam sagaidīt un pārvarēt jebkurus draudus,» pagājušajā nedēļā aicināja aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

    Rešetins: Gribu saprast kā šaut, ja vajadzēs!

    Žurnāls «Privātā Dzīve» vēsta, ka ministra aicinājums sadzirdējis dzirdīgas ausis. Aktieris un režisors Intars Rešetins uzsver – katru saprātīgi domājošu cilvēku šie notikumi ar agresoriem, kas dzīvo kaimiņos, neatstāj vienaldzīgu.

    «Ja nebūsim tagad vienoti pret vājprātīgo, mazo caru, kas grib savu impēriju, mēs varam būt nākamie. Ir grūti par to runāt, jo visu laiku gribas raudāt.

    Kamēr mēs šeit runājam, Ukrainā mirst cilvēki,» saka Intars.

    Vaicāts, ko viņš darītu, ja Krievijas agresija sasniegtu Latvijas robežas, Rešetins atbild: «Noteikti pasargāšu savu un māsas ģimeni. Darīšu visu, lai tās neciestu. Pats domāju par stāšanos Zemessardzē. Gribētu saprast, kā šaut no ieroča, ja vajadzēs darīt. Nevēlos pieļaut savas zemes okupāciju,» uzsver aktieris.

    «Domāju, ka valdībai beidzot ir jādomā par obligāto militāro dienestu. Ir jāveido ne tikai profesionālā armija, bet kaut kādi zināšanu pamati ir jāieliek ikvienam jaunam vīrietim. Ja mēs dzīvojam blakus diviem tirāniem, tas ir primāri.»

    Zutis: Tas ir Latvijā dzīvojoša vīrieša pienākums

    «Man ir daudz draugu gan ukraiņu, gan krievu, gan kaukāziešu vidū, un esmu par mieru. Es absolūti nosodu jebkādu karadarbību,» saka bokseris Kristaps Zutis.

    Viņš arī atklāj, ka ir izlēmis iestāties Zemessardzē. «Līdz šim rītam tas man šķita neiespējami, taču šodien tas liekas pašsaprotami. Piezvanīju un noskaidroju, kur man jādodas, lai uzsāktu mācības. Jau rītdien pat došos un aizpildīšu pieteikuma anketu. Uzskatu, ka tas ir katra Latvijā dzīvojoša vīrieša pienākums,» uzskata Zutis.

    Viņš neslēpj, ka tikko atteicies no cīņas Krievijā. «Man pēc mēneša par ļoti pieklājīgu honorāru vajadzēja būt cīņai ar Krievijas sportistu. Atteicos no tās uzreiz pēc Krievijas iebrukuma.

    Politikai nav vietas sportā, bet neesmu gatavs pēc cīņas Maskavā skatīties acīs ukraiņu draugiem.

    Latvija man vienmēr būs pirmajā vietā, un jebkura karadarbība manās acīs ir noziegums,» uzsver bokseris.

    Citus interesantus rakstus lasiet žurnālā «Privātā Dzīve»

    • Šausmas Ukrainā. Ģenerālis Krēsliņš no Kijevas izved mazdēliņu, hokejists Sprukts stāsta: «Mēs gulējām mīnus 5 grādos...»
    • Kaupers un Busulis spiesti taisnoties. Busulis no pārdzīvojumiem nespējis gulēt, Kaupers uzsver – Prāva vētra nav spēlējusi Putinam!
    • Kā pagāja Lemberga pirmā diena brīvībā? Iepircis delikateses un izpakojis Ziemassvētku dāvanas.
    • Limuzīna Olita krāšņi nosvin jubileju. Baibai Indriksonei 90!
    • Trakas lietas Dzērumos. Applūdusi modeles Tatjanas Mackevičas māja.
    • Leldes Dreimanes un Ivara Kalniņa liktenīga satikšanās miljonāra villā.
    Privātā Dzīve nr09

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē