• Regīna Devīte apceļo tuvējo apkārtni: Tepat ir daudz, ko redzēt!

    Atpūta
    Evija Kalnbērza
    21. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Privātais arhīvs
    Kamēr vēl nav sākušies lielie dārza darbi, Valmieras Drāmas teātra aktrise dodas pavisam netālos, bet iespaidiem bagātos ceļojumos.

    «Nav obligāti jābrauc tālu pāri Latvijas robežām, jo tepat ir daudz skaistu vietu, kas vēl nav apskatītas,» pavsarī pārliecinājusies aktrise Regīna Devīte, kas plašākai sabiedrībai pazīstama kā Zentiņa no savulaik populārā seriāla UgunsGrēks. Par jauku atpūtu viņai kļuvuši brīvdienu ceļojumi kopā ar dēlu Artūru un viņa sievu Martu. Tajos viņa uzzina daudz jauna par vietām un objektiem tuvākajā apkārtnē.  

    «Nesen bijām Raunā, kas, kā uzzināju, atrodas it kā lielā bļodā. Apskatījām tur koku aleju, kas veltīta Pirmajā pasaules karā kritušajiem karavīriem. Redzējām arī Raunas Mazo Staburagu, līdz kuram Artūrs pat aizbrida,» priecīgi stāsta Devīte.

    «Nebiju arī līdz šim Liepā apmeklējusi Mazo ellīti, un turpat blakus esošajos Liepas kapos apciemojām Eduarda Veidenbauma kapavietu. Bijām arī 17. gadsimtā celtajā Liepas muižā, kur filmēta Salna pavasarī,» par nesenajiem atklājumiem stāsta viņa un piebilst – pateicoties labai telefona kamerai, sevī atklājusi arī fotogrāfes talantu.

    «Vienmēr saku dēlam un vedeklai, lai tikai iet pa priekšu. Es pa to laiku ieraugu kaut ko interesantu un fotografēju.»

    Viņas iecienītais objekts ir Ungurmuiža, ko aktrise apmeklējusi vairākkārt. Tā celta vienā laikā ar Valmiermuižu – 18. gadsimtā, bet no tās vairs tikai viens tornis palicis pāri.

    Turpat arī leģendām un vēstures stāstiem apvītais Jēru kalns – vieta, kur sākas Valmiera.

    Kopā ar ģimeni Regīna apskatījusi arī padomju laikos lielāko kūdras ieguves vietu – Sedas purvu.

    «Arī staigājot pa vietām, kurās kādreiz jau būts, var ieraudzīt daudz ko jaunu. Muzeji vēl ir ciet, sanāk pievērst vairāk uzmanības apkārtnei. Tā, piemēram, pilnīgi citām acīm ieraudzīju Rūjienu un tādu nelielu ciematu kā Zilaiskalns. Skaista vieta ir Sarkanās klintis pie Ieriķiem. Ļoti skaista tagad ir arī Smiltene, tās parks un turpat netālu arī vēsturiskā Mēru muiža,» aktrise uzskaita savus brīvdienu maršrutus, kas nemaz nav tālu no viņas mājām Valmierā.

    Kamēr lielā ziedēšana pašas dārzā vēl nav sākusies, ģimene devusies to izbaudīt Raiskuma pagastā. «Papriecāties par pavasara ziediem bijām selekcionāra Jāņa Rukšāna mājās, kur ir tiešām liela krokusu daudzveidība,» stāsta Regīna.

    «Tā ka nav jānokar deguns, jo tepat visapkārt ir tik daudz skaistuma. Ja man gadās darīšanas Rīgā, arī tur aizstaigāju aplūkot ziedošās sakuras, pastaigāju pa Alberta ielas kvartālu, un arī citur ir, ko redzēt,» atgādina viņa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē