• Ramona Petraviča par Rīgas balles sodu: Viss tiek darīts, lai cilvēkos sētu naidu un tracinātu sabiedrību

    Sabiedrība
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    15. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No F64 arhīva
    Rīgas balles organizētājiem piespriests naudas sods, bet ballētāji, kuri neievēroja ierobežojumus un dejoja, izsprukuši sveikā. «Es vispār nesaprotu, kāpēc tagad tik liela uzmanība tiek pievērsta šim sodam,» PDz uzsver viena no viešņām – labklājības ministre.

    Balles patronese Natālija Tumševica-Ērgle sludināja, ka pasākumā ievērotas visas drošības normas, un šos iebildumus dēvēja par konkurentu skaudību. Viņa uzskata – labdarības balli nevajadzēja atcelt, jo pēc viņas rīcībā esošās informācijas pasākumā neesot bijis neviena ar Covid-19 sasirguša cilvēka, un arī Melngalvju namā neviens viesis ar to neesot inficējies.

    «Pasākums bija izcils. Ir cilvēki, par kuriem domāju, ka viņi ir mani kolēģi, bet izrādījās – skaudīgi konkurenti, kuri tagad grib man nodarīt pāri un radīt problēmas,» PDz sacīja Natālija un pauda, ka sodu jau ir samaksājusi.

    «Policijas lēmumu neapstrīdēju, kaut varēju. Es gribu, lai cilvēki, kas pret mani vērsās, uzsmaida ar domu, ka viņi mani uzvarējuši.

    Lai taču viņiem ir tā laime, jo tādi, kuri citiem speciāli rada problēmas, iekšēji ir nelaimīgi. Viņiem dzīvē kaut kā trūkst.

    Ceru, ka tas viņiem uzlabos garastāvokli. Es personīgi uzskatu, ka viņu rīcība bija nožēlojama un necienīga,» teica Rīgas balles patronese.

    «Notikušais man atņēma daudz laika un enerģijas, lai dienu un nakti atbildētu uz policijas jautājumiem. Atbilžu sniegšana prasīja arī naudu, kas jāmaksā juristiem. Es, rīkojot balli, gribēju attīstīt kultūru, dot mūziķiem šajā grūtajā laikā darbu un ļaut viesiem kaut uz vienu vakaru justies labāk. Darīju visu no sirds un dvēseles, bet notika tā, kā notika,» skumja ir Natālija.

    Tracinot cilvēkus un sēj naidu

    PDz sazinājās arī ar labklājības ministri Ramonu Petraviču, kas kopā ar vīru uz balli ieradās, izmantojot organizatoru ielūgumu. Ministre pauda: «Cik zinu, policija tagad ir uzlikusi ļoti daudz sodu gan privātpersonām, gan juridiskām personām par dažādu veidu pārkāpumiem Covid-19 krīzes laikā. Nesaprotu, kāpēc pievērš uzmanību tieši balles rīkotājiem. Pasākums taču notika laikā, kad to varēja rīkot. Tur bija ievērots pulcēšanās skaita ierobežojums, aizpildījām arī anketas, lai varētu ballētājus atrast, ja nu pēkšņi kāds būtu inficējies.

    Pat īsti nezinu, par ko vispār ir šis sods.

    Kaut kur redzēju, ka tas it kā uzlikts, jo neesot bijušas personalizētas sēdvietas. Par to gan varu teikt – katram bija sava sēdvieta. Katram galdiņam bija savs numurs, katram ballētājam savs šķīvītis. Man sods nav uzlikts. Es ballē nedejoju. Vai vajadzēja sodīt tos, kuri dejoja? Tas jāvērtē policijai. Es norobežojos no izteikumiem par to, vai kādu balles dalībnieku vajadzēja sodīt. Pasākums, par ko tagad soda, notika pirms diviem mēnešiem, kad bija pavisam citi ierobežojumi. Man šķiet, ka ap balli šis viss tagad notiek, lai tracinātu sabiedrību un cilvēkos sētu naidu.»

    Vairāk par situāciju lasi jaunākajā Privātās Dzīves numurā!

    • Mācītāju Baltruku nonāvē Covid-19. Viņš izvadīja Spanovski un glāba cietumnieku dvēseles .
    • Žurnālistes Kropas slepenās kāzas. Pat viesi nezināja, kurp dodas!
    • Plēpi tagad aprūpē meita. Vai aktierim izdosies atgūt redzi?
    • Latvijā pēkšņi nomirst slavens režisors. Korejietis Kims Kiduks gribējis pirkt māju Jūrmalā
    • Elbakjans pārziemo Gruzijā. Dabūjis ekskluzīvu darbu pie miljonāra
    • Līdaka cieš avārijā. Vainīgais dzērājšoferis bēg no policijas
    Privātā Dzīve nr50

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē