• Ralfs Eilands: Krievija ir jāizslēdz no Eirovīzijas, olimpiskajām spēlēm un citiem pasākumiem

    Viedokļi
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Instagram
    Ar paziņojumu soctīklos klajā nācis mūziķis Ralfs Eilands. Viņš paudis nostāju pret Krievijas agresiju Ukrainā.

    "Teicu jau to 8 gadus atpakaļ. “Politiku ar mākslu un sportu nejauc” cilvēkus aicināšu iztēloties Ukrainas vietā Latviju un tad padomāt, vai būtu forši, ja mūsējie brauktu uz Krieviju uzdziedāt vai uzspēlēt hokeju?

    Jau sen mums šādas viesošanās bija jāpārtrauc. Uzskatu, ka tikai pilnīga ignorēšana un izolācija no cilvilizētās pasaules puses nostādīs gan viņa tuvos, gan Krievijas iedzīvotājus pret varaskāro, aizvainoto, paranoisko diktatoru Vladimiru Putinu! Viņš vairākas reizes ir pierādījis, ka izmanto visus instrumentus, lai ņirgātos par citiem, arī jaucis savu politiku ar mākslu un sportu.

    2017. gadā uz Eirovīziju Ukrainā viņš izvirzīja cilvēku, kurš tur nemaz nevarēja piedalīties, jo bija Ukrainas melnajā sarakstā. 2015. gadā (pēc Krimas aneksijas) Krieviju konkursā pārstāvēja dziesma, kas sludināja mieru pasaulē — brutāls iesmējiens Eiropas sejā.

    Pērn Krievijas hokeja izlase piedalījās pārbaudes turnīrā Somijā, kur sportisti uz ledus izslidoja PSRS formās. Kāds vēl “mākslu un sportu ar politiku nejaukt”, ja Putins to dara jau gadiem?" raksta mākslinieks.

    Viņš norāda, ka pienācis laiks izslēgt Krieviju no populārākajiem sporta un izklaides pasākumiem.

    "Uzskatu, ka Krievija ir jāizslēdz no Eirovīzijas, Olimpiskajām spēlēm, Čempionu līgas, jebkādiem izklaides vai sporta pasākumiem, līdz beidzot Putins izvāks savu karaspēku no svešām zemēm un ļaus mums pārējiem normāli dzīvot!

    Es esmu daļa no kultūras nozares un varu runāt par to, taču ceru, ka pārējo nozaru darboņi domā līdzīgi un beidzot sāks rīkoties. Visi. Kopā," norāda Eilands.

    Mūziķis norāda, ka šī nav vēršanās pret krieviem, bet gan Putina varas režīmu.

    "Man ir draugi no visdažādākajām tautām, tāpēc vēlos atzīmēt, ka šī ir pretreakcija Putina darbībām nevis krieviem, kuri arī vēlas dzīvot draudzīgā un mīlošā sabiedrībā plecu pie pleca ar citiem cilvēkiem.

    Es priecātos, ja mūsu žurnālisti būtu uzstājīgāki, intervējot māksliniekus, sportistus un citus, kuri saistīti ar Krieviju vai arī ir izteikušies pozitīvi par Lukašenko režīmu, pajautājot argumentētu skaidrojumu uz jautājumu — kāpēc Tu tā dari/uzskati?

    Būtu jauki vēl neatkāpties, līdz nebūtu saņemta skaidra atbilde. Es daudz vairāk cienītu vārdus “nauda nesmird” nevis pasakas par tiltu celšanu, Dieva piesaukšanu vai notrulināto un gaužām nepatieso “mākslu un sportu ar politiku nejauc”. Jauc. Ja netici, tad paklausies Džonu Lenonu, Bobu Mārliju, Bobu Dilanu, mūsu pašu Līvus un daudzus citus ar kuriem šo sarakstu es varētu vēl turpināt…" vēsta mūziķis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē