• Ralfs Eilands: Ja nevakcinējas, lai nopērk biļeti un pārceļas uz Āfriku

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    11. novembris, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    «Man ir pamatīga vilšanās sajūta,» atzīst mūziķis, kurš šobrīd dzīvo Berlīnē. Viņš turp devies, jo Latvijā viņam tagad vairs nav, ko pasākt…

    «Man bija lieli plāni uz novembri, decembri, arī janvāri, diemžēl tagad tas viss ir kaķim zem astes,» PDz saka mūziķis Ralfs Eilands.

    «Latvijā pilnīgi visas uzstāšanās esmu atcēlis. Man bija ieplānoti gan korporatīvie pasākumi, gan Ziemassvētku koncerti, gan jaunā gada šovs. Jūtos muļķīgi, jo esmu no pasākumu nozares, kura visu šo gadu ir strikti ievērojusi noteikumus. Darīju visu, kas bija manos spēkos, – vakcinējos, ievēroju visus noteikumus un strādāju zaļajā režīmā, lai gan brīžiem tas bija ekonomiski neizdevīgi. Bet man tik un tā tagad jācieš,» saka Ralfs.

    Patlaban dziedātājs uzturas Vācijas galvaspilsētā.

    Esmu aizbraucis prom, jo ir kārtējais lokdauns, un man atkal nav darba

    Kāda atšķirība, kurā valstī dzīvoju bezdarbībā. Labāk daru to Vācijā, kur varu katru dienu iet uz pasākumiem. Te es varu kā normāls cilvēks ar draugiem pasēdēt kafejnīcā un padzert kafiju. Berlīnē šobrīd viss notiek zaļajā režīmā. Ja ir sertifikāts, kas apliecina, ka esi vakcinējies vai pārslimojis kovidu, vari iet uz izrādēm un koncertiem. Atvērts ir pilnīgi viss – veikali, restorāni, bāri un naktsklubi. Neizskatās arī, ka te kāds nebūtu vakcinējies. Antivakseru aktivitātes Vācijā nav jūtamas,» novērojumos dalās viņš. «Vakar apmeklēju lielisku standup komēdiju angļu valodā, šovakar došos uz Friedrichstadt Palast, kur notiks liels koncertuzvedums. Domāju aiziet arī uz kādu naktsklubu,» saka Ralfs.

    «Man ir paveicies, ka Vācijā ir draugi, pie kuriem varu šobrīd dzīvot. Palikt viesnīcā uz vairākām nedēļām un maksāt par to šajā situācijā būtu traki. Biļete atpakaļceļam uz Latviju man nav nopirkta. 19. novembrī jābūt Anglijā, kur esmu ieplānojis apmeklēt britu komiķa Rikija Džerveisa stendapu,» stāsta mūziķis un piebilst, ka vajadzības gadījumā ir gatavs Vācijā arī piepelnīties un sniegt kādu koncertu. «Man te ir pazīstami pāris mūziķu, tā ka mierīgi varu uzdziedāt kādā Berlīnes krogā,» saka Ralfs.

    «Šobrīd dzīvoju no iekrājumiem un tā, ko nopelnīju, kad varēju uzstāties Latvijā kliba zirga režīmā.»

    «Man nav ticības, ka 15. novembrī Latvijā viss beigsies. Un, pat ja tā būs, koncerti zaļajā režīmā tāpat nenotiks. Mēs jau līdz šim spēlējām ļoti mazai publikai. Ja tagad vēl visiem liks sēdēt FFP2 respiratoros, cilvēki uz koncertiem vispār nenāks,» spriež Ralfs.

    «Pat ja kaut ko atļaus, stipri šaubos, ka mūziķi baigi organizēs. Cilvēki ir sabaidīti. Nevis no tā, ka pasākumā varētu saslimt, bet no tā, ka valdība pēkšņi atkal paziņos – nekas no ieplānotā tomēr nenotiks. Pirms pēdējā Mēs jūs mīlam pasākuma man zvanīja daudzi, kas jau bija nopirkuši biļetes un pārjautāja – vai pasākums tiešām notiks? Cilvēki Latvijā tiek turēti neziņā, jo valdība ar saviem paziņojumiem visu laiku raustās,» uzskata mūziķis. 

    «Es īsti nevaru saprast, kāpēc cilvēki Latvijā neuzticas medicīnai. Kad iet pie zobārsta, neviens neuzdod jautājumus par anestēziju un nesāk apšaubīt to, ko zobārsts dara viņu mutē. Tāpat kā neviens bez muzikālās izglītības Raimonda Paula koncerta laikā nelec kājās un nesauc to par klavierafēru, un nesāk mācīt, kā pareizāk spēlēt,» pukojas Ralfs.

    «Es uzskatu, ka mēs nogājām greizi tad, kad pārstāja veikt regulāru kontroli. Kad internetā tika publicētas bildes, kurā Mesa koncertā pāris cilvēku pabāzuši no maskas laukā degunus, uzreiz pieslēdzās policija. Tikmēr visu pandēmijas laiku cilvēki veikalos staigāja ar izbāztiem deguniem, un neesmu dzirdējis, ka kaut vienam būtu uzlikts naudas sods. Jau sen vajadzēja paziņot, ka jāvakcinējas visiem.

    Ja nevakcinējas, lai nopērk biļeti un pārceļas uz dzīvi valstī, kura izlēmusi, ka kovida nav. Man liekas, Āfrikā ir pāris tādu vietu.

    Šo cilvēku dēļ, kas uzskata, ka kovida nav, Latvijā tagad visiem jāsēž mājās un man jālido prom uz citu valsti, jo savā valstī vairs nav, ko darīt. Pieļauju, ka tā būs līdz pat nākamā gada janvārim vai februārim,» spriež viņš.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē