• Rakstnieks Arno Jundze dusmojas, ka jāsēž pašizolācijā un nepiekrīt valdības lēmumam

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    4. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    «Būšu spiests divas nedēļas atrasties pašizolācijā, atceļot visu, ko biju saplānojis,» pikts ir rakstnieks, kurš baudīja atpūtu Krētā. Viņš uzskata, ka valdības lēmumi ir aplami.

    «Esmu Krētā. Beidzamo dienu laikā un arī tad, kad kaut kur kontinentālajā Grieķijā bija negaidīts uzliesmojums, šeit neviena saslimušā nebija,» pirms neilga laika telefonsarunā PDz atklāja rakstnieks un Rīga TV24 raidījuma Grāmatu kods vadītājs Arno Jundze. Grieķijas iekļaušana augsta Covid-19 riska valstu sarakstā, viņaprāt, esot neloģisks lēmums.

    «Kad devos uz Krētu, Grieķijas bīstamo valstu sarakstā vēl nebija. Pirms tam Latvijā man katru rītu telefonā nāca reklāmas no dažādiem tūroperatoriem un aviokompānijām ar aicinājumu – ceļo droši! No vienas puses, Latvija neliedz lidot, no otras – katru piektdienu ziņo par jaunām valstīm, no kurām atgriežoties, obligāti jāievēro 14 dienu ilga pašizolācija,» neapmierināts ir viņš.

    Uz ārzemēm Jundze esot devies, lai sakārtotu veselību.

    «Devos turp augusta sākumā ar čarterreisu. Zinu, ka šādas lidmašīnas no dažādām aviokompānijām uz Krētu lido vairākas reizes nedēļā. Mūsēja bija pilna.

    Ierodoties salā, mums tika veiktas Covid-19 analīzes un diennakti pavadījām karantīnā viesnīcā. Ja to neievēro, jāmaksā 5000 eiro liels sods.

    Covid-19 dēļ Krētā ir stingri ierobežojumi, veikalā nedrīkst ieiet bez sejas maskas. Kafejnīcās vaļā ir tikai āra terases, un visi oficianti un pavāri ir ar sejas maskām,» stāsta Arno, uzsverot – uzturoties Krēta viņš ir lielākā drošībā nekā Latvijā.

    «Esmu bijis šovasar Lietuvā, un arī tur jālieto sejas maska, ja vēlies ieiet kādā publiskā vietā. Lietuvā ar masku apmeklēju dzejas pasākumu. Turpretī Latvija ir pilna ar lietuviešiem, un te nav jālieto sejas maskas.

    Jūrmala čum un mudž no krieviem, kuru dzimtenē epidemioloģiskā situācija ir vienkārši brēcoša.

    Nemaz nerunāšu par zviedriem, kas gāžas iekšā ar autobusiem no Igaunijas, lai pirktu Latvijā šņabi. Kad to visu saslēdz kopā, situācija izskatās ļoti dīvaina,» spriež viņš.

    Pēc Grieķijas iekļaušanas Covid-19 riska valstu grupā, tagad pašizolācijā būs jādodas tūkstošiem latviešu, kas atpūšas Rodā, Krētā, Korfu un citās grieķu salās, kur ir drošāk nekā vilcienā Rīga–Krustpils,» ir pārliecināts Arno, kuram nācies atcelt savus plānus.

    «Un saplānots bija patiešām daudz! Nebūtu žēl, ja šis lēmums būtu nopietns, loģisks un saprotams, tomēr mēģināt saskatīt tajā loģiku man neizdodas,» saka Arno. «Piespiedu pašizolācija man izbojās vairākas lietas. Nevarēšu atsākt raidījuma Grāmatu kods jauno sezonu un nepiedalīšos Dzejas dienās. Tam visam līdzi nāks arī finansiāli zaudējumi. Ja valdība tiešām tā satrauktos par tautiešu veselību, vienkāršāk būtu veikt testus lidostā,» uzskata Arno.  

    Raksts publicēts žurnālā Privātā Dzīve, Nr.34

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē