• Račs ietaupa ar gaļu, Frīdis – guļ aukstumā… Slaveni vīrieši dod padomus kā mūsdienās izdzīvot

    Slavenības
    Lauma Lapsa
    14. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    2/7Pie Frīža viesi mēteļus nenovelk

    Pie Frīža viesi mēteļus nenovelk

    Aivars Freimanis, «Vēja Brāļu ordeņa» prezidents

    Aivars Freimanis.
    Aivars Freimanis.

    «Mēs gribam dzīvot brīvi un atteikties no Krievijas energoresursiem, un tas ir pareizi. Sen vajadzēja, nevis tagad, kad ūdens jau sakāpis mutē. Tāpēc mums vienkārši būs jātiek līdzi jaunajām cenām. 

    Brīžiem vairs nesaprotu, kas tagad ir dārgi un kas – nav. Kad apskatos būvmateriālu cenas, mati ceļas stāvus. Bet tad izrādās, ka tas vēl esot lēti.

    Es dzīvoju Mārupē, un kādreiz braucu uz Rīgas centru katru dienu, bet tagad – reizi nedēļā. Visas darīšanas cenšos nokārtot vienā reizē.

    Taču, ja dodos atpūsties, sev neko neatsaku. Atpūta ir visu panākumu pamats, uz sava rēķina taupīt nevajag. Jā, brīžiem jūtu, ka ar jaunajām cenām tev pa saules pinumu iesituši tā, ka elpa aizraujas. Bet šādi tēriņi arī pieder pie izklaides. Kad atpūšos, izmantoju taksometra pakalpojumus, un cenas ir kāpušas kolosāli – vismaz divreiz.

    Par gāzi maksāju pēc izlīdzinātā tarifa, tāpēc izmaiņas redzēšu rudenī, kad būs pārrēķins. Tagad māju mēģinu kurināt ar malku, bet arī tā kļuvusi dārgāka. Šad tad kurināšanu var atrisināt citādi – kaimiņi maina žogu, atdod man dēļus, es tos sazāģēju un nokurinu. Un mēs taču esam ziemeļu tauta – varam gulēt zemākā temperatūrā. Manās mājās komforta temperatūra ir plus 17. Tāpēc ne visi ciemiņi pie manis ziemā novelk mēteli. Bet, mīļie, varbūt turpmāk arī jūsu mājās būs plus17! Kļūsim salcietīgāki!»

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē