• Savickis par jaunā Rīgas Dinamo talismana izveidi: Bērni, pēc satikšanās ar Raganu, naktīs murgoja

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    26. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    «Bija svarīgi, lai šis vārds labi skanētu ne tikai latviski, bet arī starptautiski,» par Dinamo Rīga jauno talismanu – lauvu Leonu – PDz saka hokeja kluba saimnieks.

    Pie jaunā talismana izskata un vārda esot strādāts ilgāk nekā gadu. Izveidota arī īpaša darba grupa, kurā pieaicināti pat ārzemnieki.

    «Domājām arī par lāčiem, vilkiem, lapsām un zaķiem, taču beigās izlēmām, ka lauva no visiem dzīvniekiem ir viscienījamākais. Turklāt latviešiem šis simbols nav svešs, jo lauva ir Latvijas ģerbonī,» PDz teic kluba Dinamo Rīga līdzīpašnieks un padomes priekšsēdētājs Juris Savickis. Viņš neslēpj, ka svarīgi bijis, lai talismans atstātu pozitīvu iespaidu.

    «Mums bija nozīmīgi, lai nebaidās mazi bērni, kā tas bija ar vienu no iepriekšējiem talismaniem – Raganu.

    Uzzinot, ka viens otrs bērns pēc satikšanās arēnā ar Raganu naktīs ir murgojis, sapratu, ka no tās jāatsakās.

    Hokeja fanu vidū ir daudz bērnu, un lauva multenēs vienmēr ir pozitīvais tēls. Lai gan reālajā dzīvē lauvas ir plēsoņas, bērniem šie dzīvnieki patīk.

    Skatījos nesen Discovery kanālā filmu par Āfrikas lauvām un uzzināju, ka ikdienā tēviņi mierīgi guļ un gaida, kamēr lauvenes viņiem pienesīs ēdamo. Viņi nemedī, to dara mātītes, kamēr tēviņi sargā teritoriju. Man šķiet, ka tas lauvām rada ļoti labu imidžu,» paziņo Savickis.

    Taujāts, kāpēc talismanam dots Leona vārds, nevis, piemēram, lauva nokristīts par Juri, Savickis smejoties pavēsta: «Vārdā Juris ir r burts, kas ne visās valodās ir viegli izrunājams.

    Mums bija svarīgi, lai labi skanētu ne tikai latviski, bet arī starptautiski.

    Par Leonu nosaucām, jo skan ļoti līdzīgi vārdam lauva angliski – lion.» Par to, ka fani lauvas vārdu jau sasaistījuši ar aktiera Ģirta Ķestera atveidoto varoni Leonu pašmāju kulta seriālā UgunsGrēks, Savickis vien nosaka: «Bet lai!» Viņš neslēpj, ka bijuši arī citi vārda varianti: «Piemēram, Lāčplēsis. Tas gan tika noraidīts, jo ir simboliska personība, kas cīnījās pret krustnešiem un verdzību. Tas laiks jau sen ir pagātne, un savu brīvību mēs esam izcīnījuši.»

    Kluba saimnieks neatklāj, kas slēpjas zem lauvas maskas: «Lai saglabājas pagaidām maza intriga! Ja viņš piekritīs, iespējams, kādā brīdī atklāsim, kas viņš īsti ir.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē