• Pūce pēc samelošanās ir atgriezies deputāta krēslā: Vispār ir interesanti!

    Sabiedrība
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    13. decembris, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Bijušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs jau otro nedēļu pilda Saeimas deputāta pienākumus. «Lai arī strādājam attālināti, Saeimā dažas reizes esmu bijis. Tur viss ir kārtībā,» PDz atzīst viņš.

    Politiku pamest negrasās

    Partijas Latvijas attīstībai līderis Juris Pūce atteicās no ministra amata un Saeimā atgriezās pēc tam, kad bija krietni samelojies. Bijušais partijas biedrs Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis publiski atklāja, ka ministrs viņam pieprasījis noorganizēt 250 eiro mēnesī vērtu caurlaidi stāvēšanai Rīgas satiksmes autostāvvietās.

    Mičerevskis Pūci vainoja arī partijas melnās kases turēšanā, esot devis naudu, lai Mičerevskis to ieskaitītu partijas kontā kā biedra naudas maksu. Par šādu partiju finansēšanas likuma pārkāpumu Mičerevskis vērsies arī KNAB.

    Aizpagājušajā ceturtdienā Saeima apstiprināja Jura Pūces atgriešanos deputāta krēslā, taču deputātu vairākums tā arī nespēja vienoties kopējam lēmumam, kādās komisijās turpmāk Pūcem strādāt.Daļa parlamentāriešu, domājams, īsti nespēja sarunāt ar savu sirdsapziņu, ka eksministrs, kas samelojies, varētu tagad strādāt Publisko izdevumu un revīzijas komisijā. Vairāki deputāti arī atklāti pauda sašutumu par to, ka, atzinies melos, Pūce vispār palicis politikā un turpmākos divus gadus plāno strādāt Saeimā.

    Uzskata, ka sodu jau saņēmis

    Juris Pūce PDz atzina – nedēļa Saeimā pavadīta labi. «Deputāti mani vēl nav ievēlējuši komisijās, bet tas arī nav tik svarīgi, jo darbs komisijās nenotika. Visu laiku bija plenārsēdes par nākamā gada valsts budžetu. Sekoju debatēm. Atjauninu savas Saeimas deputāta prasmes. Vispār ir interesanti! Pusotru gadu tomēr nebiju parlamentārā darba apritē,» sacīja viņš.

    Plenārsēdes notiekot attālināti, taču viņš vairākas reizes bijis arī Saeimas namā. «Komunikācija ar kolēģiem bija labvēlīga, nekādas konfliktsituācijas neveidojās, tā ka nekādas problēmas neredzu. Es taču tos visus deputātus ļoti labi pazīstu.

    Ir kolēģi, kuri izteikušies, ka man būtu jānoliek Saeimas deputāta mandāts.

    Protams, katram var būt savs viedoklis. Es to respektēju, bet personīgi uzskatu – saņemtais sods, demisionējot no ministra amata un atsakoties no politiskiem amatiem partijā un apvienībā Attīstībai/Par!, ir bijis pietiekams par nodarījumu, kuru veicu,» tā Pūce.

    Kas īsti izmantoja liktenīgo caurlaidi?

    Klīst runas, ka īstenībā ne jau pats Pūce izmantojis caurlaidi, lai bez maksas varētu turēt auto Rīgas satiksmes stāvvietās, bet gan viņa kundze Zaiga Pūce, kas arī strādā valsts struktūrā – vada Sabiedrības integrācijas fonda sekretariātu, bet netiek apgādāta ar dienesta auto. Pats Pūce to noliedz.

    «Man šķiet, ka tā ir individuāli iniciēta kampaņa, kurai nav nekāda sakara ar realitāti. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs veiks pilnu pārbaudi par šo situāciju, un tad jau arī sabiedrība varēs uzzināt visus apstākļus, kas tur ir noticis. Es, protams, ar KNAB sadarbojos un arī turpmāk sadarbošos,» pauž deputāts.

    Eksministrs joprojām ir nerunīgs par to, kāpēc viņam vispār radies konflikts ar Mičerevski.

    «Teikšu atklāti, šobrīd viņš jau lielākoties fantazē par to, kas it kā ir bijis.

    Tiešām nezinu, kāpēc viņš izvēlējies šādu ceļu. Ko gan man tur komentēt, neviens taču no tā neiegūst,» uzskata Pūce.

    1 komentārs

    Māris Feldmanis
    Ja godīgums nav iemācīts,tad kur viņš rasies.Nezinu vai kāds privātas firmas īpašnieks ņemtu atpakaļ darbā.Izmanto darba devēja uzticību,izmanto naudu un-es tā vairāk nedarīšu-gatavs,esmu "godīgs".Tagad atkal var izstrādāt likumus.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē