• Publicistam Rvīnam Vardei neparasts mīlulis: Mana varde ir ļoti melanholiska un flegmatiska

    Vardes
    Marta Kalniņa
    8. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Saka – kāds saimnieks, tāds mājdzīvnieks. Šis teiciens precīzi raksturo arī rakstnieka, putnu fotogrāfa un LTV jaunā vides raidījuma Zaļgalvis vadītāja kopdzīvi ar viņa kurkstošo zaļo draudzeni – vardi.

    Par Rvīnu Vardi daudzi uzzināja pēc grāmatas Kas te notiek iznākšanas. Tā guva lielu lasītāju atzinību, un pērn Varde saņēma Latvijas Literatūras gada balvu kategorijā Spilgtākā debija. Varde gan nav talantīgā stāstnieka dzimtas uzvārds, bet gan pseidonīms, jo viņam vienkārši ļoti patīk šie abinieki. Nu jau uzvārds Varde viņam ierakstīts arī pasē, jo pirms kāda laika viņš uzvārdu nomainīja oficiāli.

    Nav nekāds pārsteigums, ka arī par mājdzīvnieku viņš izraudzījies tieši vardi, nevis kaķi, suni vai zelta zivtiņu. «Pēc vardes baigi netiecos.

    Taču ss.lv sludinājumos, eksotisko dzīvnieku sadaļā, kur, starp citu, nesen varēja nopirkt zebru pa 900 eiro, ieraudzīju vardi.

    Vispār vardes tur parādās reti, jo tas nav sevišķi populārs mājdzīvnieks. Kaut vai tāpēc vien, ka varde neko nedara. Tā vienkārši sēž terārija stūrī,» žurnāla Astes jaunākajā numurā atklāj Rvīns.

    Viņš atzīst – lai arī ar vardēm ir ķēpa, jo jādomā par circeņiem, ar ko viņu barot, Rvīns ne mirkli nenožēlo, ka nopircis smaragda litoriju. «Varde ir ļoti pieticīga. Viņa ēd maz un reti,» saka publicists. Savam mājdzīvniekam viņš devis vārdu Fīrere. Kāpēc tāda izvēle? «Jo nopirku viņu portālā SS,» saka Varde.

    «Mana varde ir ļoti melanholiska un flegmatiska. Viņa var nedēļu nosēdēt vienā pozā, ne par ko neinteresējoties. Reiz piecos no rīta, ejot čurāt, pieķēru viņu sēžam savā vannā, atbalstoties ar priekšējām kājām pret vannas malu. Tas bija triumfāli – es te sēžu,» savu mīluli raksturo rakstnieks.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē