• Preiļu pusē maskās tērpti zagļi ielaužas privātmājā un piedraud ar nazi

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    23. Martā Preiļu novadā, par laupīšanu no privātmājas, operatīvi tika aizturētas divas personas. Par doto faktu uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

    2021.gada 23.martā pulksten 20:30 Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirknis saņēma informāciju par divām aizdomīgām automašīnām, kuras bija novietotas netālu no kāda lauku īpašuma Preiļu novadā.

    Abiem transportlīdzekļiem bija daļēji aizlīmētas valsts reģistrācijas numurzīmes.

    Saņemtās informācijas pārbaudei, Preiļu iecirkņa darbinieki ieradās minētajā lauku īpašuma, no kura izskrēja mājas saimnieks – 1980.gada dzimis vīrietis, kurš paziņoja, ka tikko viņa mājās, caur izsistu logu, bija ielauzušies 3 vīrieši sejas maskās un piedraudot ar nazi un fizisku izrēķināšanos nolaupīja 310 eiro skaidras naudas, viedtālruņus, kā arī atslēgas no automašīnas un mājas.

    Cietusī persona norādīja, ka brīdī, kad laupītāji izdzirdēja tuvojošos automašīnu, personas aizbēga meža masīva virzienā.

    Par doto faktu nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176.panta 2.daļas par laupīšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa laupīšanu, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

    Nekavējoties uz notikuma vietu tika nosūtīti policijas iecirkņa papildspēki, lai uzsāktu aizbēgušo noziedznieku meklēšanu. Meklēšanas pasākumos tika iesaistīts arī Valsts policijas kinologs ar dienesta suni.

    Operatīvo pasākumu rezultātā, ap pulksten 22:30, aptuveni 2 km no notikuma vietas, lauku apvidū, par minētās laupīšanas izdarīšanu tika aizturēti divi vīrieši .

    Viena no aizturētajām personām ir 1989.gadā dzimis, agrāk deviņas reizes krimināli sodīts, Daugavpils iedzīvotājs. Persona iepriekš saukta pie kriminālatbildības par nelegālu narkotisko vielu apriti, par noziedzīgiem nodarījumiem vērstiem pret satiksmes drošību, kā arī par kontrabandu.

    Otrs aizturētais vīrietis ir 1999.gadā dzimis, agrāk 3 reizes krimināli sodīts Rēzeknes novada iedzīvotājs. Arī šī persona iepriekš saukta pie kriminālatbildības par nelegālu narkotisko vielu apriti, kā arī par zādzībām un tīšu mantas bojāšanu.

    25.Martā Daugavpils tiesa abām personām piemēroja drošības līdzekli – apcietinājums.

    Šobrīd policija turpina izmeklēšanu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē