• Politologs Rajevskis par Levita algas pieaugumu: Tā ir nodokļu maksātāju nauda

    Nauda
    Anastasija Kuzminova
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    22. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Kas sabiedrības spiediena dēļ neizdevās pirms gada, tagad aizgājis uz urā – prezidenta atalgojums un reprezentācijas izdevumi būs par 360 eiro lielāki, bet nākamgad tas jau pārsniegs piecciparu skaitli.

    «No politiskā skatpunkta, šobrīd nav prātīgs laiks prezidenta algas celšanai. Tagad ir krīzes situācija un arī ekonomikā ne viss ir saulaini – no kovida krīzes mēs ieejam inflācijas un enerģētikas cenu krīzē.

    Nevarētu arī teikt, ka prezidents šobrīd ir popularitātes zenītā – pērn Levita darbu 60 procenti aptaujāto vērtēja negatīvi. Nevar arī teikt, ka iepriekšējā alga bija zema,» norāda politologs Filips Rajevskis.

    «Nav arī nokomunicēts, kāpēc tieši tagad ir jāpaceļ prezidenta alga. Manuprāt, būtu vajadzīgi paskaidrojumi šim solim, jo prezidenta algas pacelšana karājas gaisā kā fakts. Galu galā, tā ir nodokļu maksātāju nauda cilvēkam, kuru algo tauta. Šāds solis nepaaugstina uzticēšanos valsts varai un institūcijām.

    Ja valstī samazinātu nodokļus, bet prezidentam paceltu algu, tad visi būtu apmierināti, šoreiz sabiedrība neko neiegūst, bet amatpersonām paceļ algas. Nepārprotami prezidenta popularitātes reitings pēc šī nepieaugs. Un par algas celšanas jautājumu Levitam nākotnē atgādinās.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē