• Policists darbā ierodas 1,59 promiļu reibumā, aizbildinās ar zāļu lietošanu

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    5. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts Policijas foto
    Administratīvā rajona tiesa atstājusi spēkā Iekšlietu ministrijas lēmumu, ar kuru no darba atlaists kāds policists, kurš darbā ieradies 1,59 promiļu reibumā, rakstīts publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

    Tajā lasāms, ka nu jau bijušais policists darba vietā ieradies tādā stāvoklī, kas kolēģiem radījis aizdomas par alkohola reibumu un viņam veikta alkohola koncentrācijas izelpotajā gaisā pārbaude.

    Pirmajā pārbaudē alkometrs fiksējis 1,48 promiļu reibumu, bet pārbaudē, kas veikta 16 minūtes vēlāk alkometrs jau rādījis 1,58 promiles. Pārbaudes veiktas plkst.8 un plkst.8.16 no rīta.

    Pēc alkohola pārbaudes vīrietis patvaļīgi devies mājās un vēlāk pazvanījis uz darbu, lai informētu, ka ir noformējis slimības lapu.

    Par notikušo tika ierosināta disciplinārlietā, kurā vīrietis skaidrojis, ka viņam iepriekšējā naktī palicis slikti – bijušas sāpes sirds rajonā un paaugstināts asinsspiediens, tādēļ viņš lietojis spirtu saturošas zāles, proti, Korvalolu un vilkābeles tinktūru. Vīrieša ieskatā, šie apstākļi izskaidro alkohola atrašanos viņa izelpā.

    Savukārt pēc pārbaudes pieteicēja veselības stāvoklis esot kļuvis vēl sliktāks un, lai nesauktu ātro palīdzību uz darba vietu, viņš devās pie ģimenes ārsta, kurš viņu ievietojis ārstēšanai stacionārā.

    Spriedumā gan norādīts, ka, atbildot uz VP lūgumu sniegt viedokli, SIA Daugavpils reģionālā slimnīca norādīja, ka, lietojot spirtu saturošas tinktūras ar medicīnisko nolūku, alkometrs reaģē uz spirta saturu mutes dobumā un šādā gadījumā rādītāji parasti nepārsniedz 0,1–0,4 promiles. Slimnīcā atzina, ka var pieļaut, ka atsevišķos gadījumos rādītāji var būt lielāki, bet pēc 15 minūtēm spirta koncentrācija strauji samazinās un šie rādītāji var būt pat līdz 0 promilēm.

    Slimnīcā uzsvēra, ka aprakstītajā gadījumā koncentrācijas izmaiņas liecina par liela tinktūras daudzuma lietošanu, ja tiešām lietota tinktūra. 

    Lieta bija nonākusi tiesā, jo bijušais policists uzskatīja, ka ir atlaists nepamatoti un vēlējās no Iekšlietu ministrijas piedzīt mantisko zaudējumu 2400 eiro apmērā, ka arī panākt, ka tiek atcelts lēmums par viņa atlaišanu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē