• Policija pieķer vīrieti, kurš nepilngadīgajiem iegādājas cigaretes — draud sods līdz 140 eiro

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    18. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija / Ilustratīvs foto
    Aizvakar, 16.decembrī ap pulksten 12:10 Valsts policijas darbinieks pamanīja, ka Priekulē, pie kāda veikala ieejas atrodas divas nepilngadīgas personas, kuras runā ar kādu vīrieti. Valsts policijas darbiniekam radās aizdomas, ka jaunieši varētu prasīt vīrietim nopirkt cigaretes, jo iepriekš bija dzirdēts, ka vīrietis mēdz pirkt cigaretes nepilngadīgajiem.

    Valsts policijas darbinieks, ieejot veikalā, redzēja, ka vīrietis nopirka vienu cigarešu paciņu un, nepamanīdams policistu, devās ārā no veikala. Likumsargs, izejot no veikala, sekoja vīrietim un redzēja, ka nopirktās cigaretes tiek nodotas nepilngadīgam jaunietim. Pēc redzētā policists devies klāt un uzrunājis iesaistītās personas.

    Vīrietis, kurš nopirka jaunietim cigaretes, skaidroja, ka pie viņa piegājuši divi jaunieši un iedeva naudu, lai tiktu nopirktas cigaretes, jo paši jaunieši ir nepilngadīgi un viņiem nepārdos. Vīrietis neatteica lūgumam un nopirktās cigaretes iedeva 14 gadīgam jaunietim.

    Vīrietim par šo pārkāpumu ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

    Viņš jau iepriekš vairākkārt ir nonācis policijas redzeslokā. Saskaņā ar Latvijas Administratīvā pārkāpuma kodeksu, par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai to uzpildes tvertņu nodošanu nepilngadīgā rīcībā tā, ka šīs vielas kļuvušas nepilngadīgajam brīvi pieejamas lietošanai, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro.

    Jāpiemin, ka par minēto faktu no jaunieša tika pieņemts paskaidrojums skolas telpās skolotājas klātbūtnē, tāpat tika paziņots par notikušo zēna mammai. Materiāls pēc piekritības ir nosūtīts Priekules novada pašvaldības Administratīvajai komisijai lēmuma pieņemšanai par soda apmēru.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē