• Plastikas ķirurģe Evija Rodke: Klīnika ir veidota caur manu dzīves pieredzi

    Pieredze
    Gita Vīksne
    6. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pandēmijas laikā plastikas ķirurģe pieņēmusi sarežģītus lēmumus un šodien saka – tuvāko atbalsts palīdzējis gan mainīt privāto dzīvi, gan piepildīt sapni par tādu klīniku, par kādu viņa bija domājusi jau 20 gadus.

    Izlolojis katru sīkumu

    «Esmu bērnībā dzīvojusi te, Teikā, un šī Rīgas daļa man vienmēr šķitusi mierīga, droša un zaļa,» PDz stāsta plastikas ķirurģe Evija Rodke. Pērn viņa šeit kopā ar savu ģimeni un komandu piepildīja senu ieceri – atklāja jaunuzbūvēto plastiskās ķirurģijas un estētiskās medicīnas klīniku Aesthetica. «Tas bija mans sapnis, kas veidojies 20 gadu laikā, darbojoties plastiskās ķirurģijas nozarē Latvijā un ārzemēs,» saka Rodke.

    «Kad nopirkām šeit zemi, tur ziedēja sniegpulkstenītes, bija absolūts miers un klusums, apkārt tikai ziedoši dārzi ar čivinošiem putniņiem – īsta sapņu oāze,» atceras viņa. Tagad šajā vietā slejas trīsstāvu ēka, un Evija lepojas, ka tā Latvijas Būvniecības gada balvā saņēmusi atzinību kategorijā Jauna sabiedriskā ēka, savukārt ēkas dizainere Ieva Grustiņa-Milbrete ieguvusi titulu Gada dizainere.

    «Visas dizainiskās lietas ir manis pašas izlolotas,» atklāj Evija.

    «Man noteikti vajadzēja kamīnu, kas ir mājīguma un omulības simbols. Lustras piešķir telpām eleganci, bet panorāmas lifts – gaišumu un vieglumu. Īpaša nozīme ir arī gleznām, kurās attēlotas sievietes visā to dažādībā – zaļacainas rudmates, ziemīgas tumšmates, sapņaini un izaicinoši skatieni,» norādot uz mākslinieces Ilzes Rēvaldes septiņiem mākslas darbiem, stāsta Evija.

    Arī moderni aprīkotajām operāciju zālēm doti iedvesmojoši nosaukumi – Okeāns un Savanna. To griestos patiešām redzami okeāns un savanna ar visiem tās iemītniekiem. Šāds oriģināls risinājums ir ne tikai dizainisks, bet arī rada nomierinošu efektu pacientam, kas nonāk uz operāciju galda. «Klīnika ir veidota caur manu dzīves pieredzi.

    Ja iedomājos relaksējošu atmosfēru, kur man ir labi, jūtos laimīga un mierīga, tad man kā sertificētai nirējai tas noteikti ir okeāns, kas saistās ar klusumu, siltumu, harmoniju, pat nirvānu.

    Līdzīgas izjūtas mani ir pārņēmušas arī Āfrikas savannā. Un arī pacienti, kas ir operēti šajās zālēs, pēc tam mums ir atzinušies – brīdī, kad laidušies miegā, redzējuši, kā bruņurupucītis mierīgi aizpeld pa viļņiem vai žirafe viņiem draudzīgi uzsmaidījusi. Pat neesot sapratuši – tas ir skaists sapnis vai filma,» smaida Evija.

    Plecu pie pleca ar bērniem un bijušo vīru

    Par otrajām mājām Evija klīniku sauc gan tādēļ, ka te sastopama katru dienu, gan tāpēc, ka šeit strādā arī viņas ģimenes locekļi. «Mans dēls Māris šajā klīnikā ir fizioterapeits, meita Laima ir juridiskā konsultante un strādā administrācijā,» stāsta Evija.

    «Esmu pateicīga arī klīnikas izpilddirektoram Mārim, kura pārziņā ir tehniskās un finansiālās lietas. Klīnikas plānošanas un īstenošanas posmā viņš bija viens no lielākajiem cēlējspēkiem, kas dzīvoja šeit diennaktīm,» piebilst viņa. Māris Sproģis ir Evijas bijušais vīrs. Viņu laulība ilga sešus gadus, bet pērn abi nolēma, ka turpmāk būs tikai darba kolēģi.

    «Savā ziņā šis ir mans ģimenes uzņēmums, kur visi esam kopā, cits citu ļoti atbalstām. Arī pandēmijas laikā lielāku atbalstu par ģimeni nevarēju iedomāties. Lai šobrīd varētu stabili stāvēt uz zemes, nepieciešamas divas kājas – darba komanda ir viena, ģimene – otra,» teic plastikas ķirurģe.

    Viņa uzsver – tikai lielā vienotībā šajā sarežģītajā laikā viņai izdevās nepadoties un pat gūt panākumus. «Mūsu 41 cilvēku lielā komanda nostājās plecu pie pleca un cits citam teica – mēs to izturēsim,» atzīst plastikas ķirurģe. Lai gan bija brīdis, kad situācija nebūt nerādījās rožaina. «24. februārī mums bija pirmā darbdiena ar operācijām, kurām grafiks tika izveidots pusgadu uz priekšu. Bet tad mainījās situācija, un valstī tika aizliegts veikt plānveida operācijas. Bija atļautas tikai akūtās,» atceras Evija.

    «Mūsu tikko atvērtās klīnikas darbs tika burtiski pilnībā apstādināts, taču mēs nekavējoties pārslēdzāmies uz jauniem darba apstākļiem.

    Izveidojām savu platformu, kur sākām attālinātās konsultācijas tiešsaistē. Man bija pa desmit, divpadsmit konsultācijām dienā! Lai gan bija milzīgi izaicinājumi, kas uzreiz pēc atvēršanas gāzās pār mūsu galvām, esmu priecīga, ka spējām pielāgoties. Pirmajā darbības gadā esam ne tikai stabili nostājušies uz kājām, bet arī noslēguši to ar labiem rezultātiem – gandrīz tūkstoš veiksmīgi veiktām operācijām.»

    Arī vīrieši sev grib glītas krūtis

    Vaicāta, kuras mūsdienās ir visvairāk pieprasītās plastiskās operācijas, Evija atklāj: «Sievietēm tā joprojām ir krūšu korekcija ar implantiem, vīriešiem – plakstiņu korekcija. Darbojoties biznesa vidē, pāri acīm pārkārušies augšējie plakstiņi un maisiņi zem acīm rada nekoptu iespaidu. Vīriešu vidū populāra ir arī atstāvošu ausu korekcija. Vecāki pie mums ved arī savus bērnus, lai salabotu austiņas. Vīrieši iecienījuši dažādas deguna korekcijas, arī ginekomastiju – palielinātu vīriešu krūšu dziedzeru korekciju. Tā ir bieža parādība jauniem vīriešiem, kas lieto papildus hormonu preparātus treniņu procesam.

    Problēma var skart arī vecākus vīriešus, kam krūtīs sakrājās lieki taukaudi.

    Tas grauj pašapziņu. Kā man atzinās kāds pacients – viņam esot lielākas krūtis nekā sievai. Šādas operācijas neveic tikai estrādes zvaigznes, to dara arī skolotāji, policisti, aktieri,» stāsta Evija un uzsver – laiki, kad ļaudis nāca pie plastikas ķirurga ar vēlmi pēc Andželinas Džolijas sejas vai Breda Pita ķermeņa, esot pagātnē. «Pārveidot sevi līdz nepazīšanai nav tas, ko piedāvājam. Esam par dabiskumu un dzīvi harmonijā ar savu ķermeni.»

    Arī pandēmijā uzaudzētus alus vēderiņus par sešpakām nepārtaisīs. «Tauku atsūkšana ir ķermeņa formas, nevis svara korekcijas metode. Tam nav jēgas. Tāpēc sākumā rosinām doties pie uztura speciālista, domāt par ēdienkarti un vairāk kustēties. Perfekts kandidāts tauku atsūkšanai ir tas, kurš pirms tam ir pamatīgi cīnījies, lai tiktu pie labas ķermeņa formas, taču maza riepiņa virs jostasvietas nepazūd,» skaidro Evija.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē