• Placēns: Mans mērķis ir 100! Šodien Dailes teātra vecākais aktieris svin 95. Apsveicam!

    Sabiedrība
    Lauma Lapsa
    31. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Dailes teātra vecākais aktieris Gunārs Placēns 31. augustā svin 95. dzimšanas dienu. To dzīvespriecīgais mākslinieks dara savā mīļajā teātrī kopā ar kolēģiem.

    «Mani iepriecina skaists laiks – kad spīd saulīte –, cilvēku labestība un mīlestība,» dzimšanas dienas priekšvakarā žurnālam «Privātā Dzīve» teic Gunārs Placēns. Aktieris priecājas, ka ir tik daudzus gadus nodzīvojis un joprojām ir gana ņiprs. Viņa mērķis ir nosvinēt arī 100. jubileju. «Par skaistu un garu mūžu un to, ka manī ielikts tik liels spēks dzīvot, varu pateikties saviem vecākiem un Dievam,» saka Placēns.

    Aktieris atzīstas – ir liels saldumu mīlis, tāpēc svētku dienā gribētu lielu, skaistu torti. «Nav gan vairs tik saldas un garšīgas tortes, kuras ēst ar baudu. Pēdējā laikā arī konfektes, šokolādes un cepumi nav tik gardi kā agrāk. Vienīgi «Gotiņas» ar kaņepju sēkliņām ir nemainīgi labas,» spriež Gunārs.

    Viņš saka – jubilejā dāvanā vislabāk gribētu saņemt praktiskas, saimniecībā noderīgas lietas.

    «Savulaik kaimiņi man uzdāvināja ļoti jauku dāvanu – ķerru, jo vecā jau bija savu laiku nokalpojusi.

    Vēl viena ļoti laba lieta, kuru arī dāvināja kaimiņi, ir liels, garš un ļoti praktisks galds, pie kura sēžot varu baudīt mūsu skaisto dārzu. Galds ir no metāla, tāpēc par īpašu apkopi nav jāsatraucas,» atminasPlacēns.

    Dārzs ir vieta, kur viņa dvēsele atpūšas un līksmo, vērot to esot tīrā bauda.  «Mūsu dārzā ir pat sava vārna vārdā Klāra,» priecājas gaviļnieks.  «Tomātus un gurķus siltumnīcā gan vairs neaudzējam, tagad tur jau kādu laiku ir atpūtas stūrītis,» stāsta viņš. Šobrīd Placēnam esot jauns vaļasprieks – rožu audzēšana

    «Tāpēc, ja kādam ir liela vēlme mani apdāvināt, tad rožu stādi būs laba izvēle,» pasmaida viņš. Vēl viens kluss viņa un sievas Rutas sapnis esot magnolijas ģimenes dārzā. Placēns atminas – 80. jubilejā viņam uzdāvinātas hortenzijas. 15 gadu laikā tās ir krietni pastiepušās, un nu jau Placēna dārzu rotā trīs metrus augsts ziedošs krūms.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē