• «Pēdējo reizi runājām pirms mēneša»: Žagars par Gruzdova nāvi

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    Marta Kalniņa
    13. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mihails Gruzdovs
    Foto: Facebook / Dailes teātris
    Mihails Gruzdovs
    «Pateicoties viņam, mana karjera veidojusies tāda, kāda tā ir šobrīd,» veltot piemiņas vārdus pēc smagas slimības mūžībā aizsauktajam Mihailam Gruzdovam, atzīst Dailes teātra direktors Juris Žagars.

    Pagājušajā svētdienā Latviju pāršalca sēru vēsts – agrā rīta stundā 69 gadu vecumā mūžībā devies izcilais režisors un aktiermeistarības pasniedzējs Mihails Gruzdovs.

    Gruzdovs bijis regulārs Dailes teātra izrāžu apmeklētājs, žurnālam «Privātā Dzīve» atzinis Juris Žagars, kurš Gruzdovu uzskata par savu skolotāju. «Viņš skatījās visas izrādes, un viņam vienmēr bija viedoklis. Šajā ziņā viņš bija apbrīnojams!» atminas Juris

    «Mūsu pēdējā saruna notika pirms mēneša. Runājām par Gruzdova iespējamo iestudējumu šajā pavasarī. Mums bija ieplānots, ka viņš iestudēs Nikolaja Gogoļa izrādi «Precības». 2000. gadā tieši šis Gruzdova iestudējums bija ikonisks. Dailes teātrī tas tika nospēlēts piecas sezonas pēc kārtas. Tā bija viena no labākajām Gruzdova izrādēm, un šoreiz viņš gribēja to taisīt Mazajā zālē kopā ar saviem aktieriem. Plānojām kopīgi jau aktieru sastāvu. Aprīlī vajadzēja sākt mēģinājumus,» nopūšas Žagars.

    Dailes teātra direktors norāda, ka zinājis par Gruzdova veselības problēmām, tomēr ticējis, ka Miša tās uzveiks.

    «Viņš ar šo slimību cīnījās 15 gadus. Visi viņu apbrīnojām par to ārprātīgo gara spēku, ar kādu viņš šos gadus ārkārtīgi veiksmīgi ar to cīnījās. Viņš bija radījis sajūtu, ka ar savu gara spēku spēj uzvarēt it visu. Bet acīmredzot slimība ir slimība un ar gara spēku vien nepietiek…»

    Kāds Mihails paliks citu kolēģu atmiņās, uzziniet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē